23948sdkhjf

Dansk Byggeri og HMN Naturgas i energi-samarbejde

En ny aftale betyder, at medlemmer af Dansk Byggeri fremover kan formidle tilskud til energiforbedringer på vegne af HMN Naturgas.
- Det er en aftale, vi er glade for. Vi har alt for få af den slags aftaler, som på en nem og tilgængelig måde giver de private aktører adgang til markedet for energibesparelser. Det er et politisk mål at reducere energiforbruget i de eksisterende bygninger. Energiselskaberne har fået opgaven med at realisere energibesparelser, men det skal ske i samspil med eksterne aktører. Det er HMN Naturgas et af de få selskaber, der på en enkel og tilgængelig måde lever op til, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

Ganske mange medlemmer i Dansk Byggeri opbygger i disse år kompetencer som energivejledere, og for dem er formidling af tilskud en konkurrenceparameter.

Samarbejde er rygraden i en succesfuld energispareindsats
For HMN Naturgas er det netop samarbejdet med de eksterne aktører, som er rygraden i en ganske succesfuld energispareindsats. Ud over Dansk Byggeri samarbejder selskabet med bl.a. vvs-installatører og rådgivende ingeniører.

- Vi skal ikke ud at konkurrere med den danske rådgivnings- og byggebranche om at lave energiforbedringer hos forbrugerne. Alle er bedst tjent med, at vi hver især gør det, vi er bedst til. Vores samarbejdspartnere har jo netop kontakten til dem, det hele handler om, nemlig forbrugerne. Det gør det langt lettere for os, at realisere de energibesparelser, vi er forpligtet til, siger energirådgivningschef i HMN Naturgas, Per Jensen.

I 2012 realiserede HMN Naturgas energibesparelser for, hvad der svarer til 22,5 mio. m3 gas eller det totale årlige energiforbrug i 11.000 almindelige parcelhuse. I 95 procent af tilfældene kom energibesparelsen i hus via en ekstern samarbejdspartner.

HMN Naturgas betaler 38 øre pr. sparet kWh i tilskud til energiforbedringer hos private og virksomheder. Hele tilskudsbeløbet går direkte til kunden, og der er ingen økonomi mellem gasselskabet og samarbejdspartnerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.891