23948sdkhjf

Forhåndstilkendegivelse af havmøllepark ud for Århus

En ny kystnær havmøllepark i Århus Bugt er kommet et stort skridt nærmere.
Det er selskabet Havvind Århus Bugt, der står bag projektet, hvor man vil opføre 20 kystnære vindmøller i Århus Bugt. Det projekt har Energistyrelsen nu givet en forhåndstilkendegivelse af, skriver Ingeniøren.

Oprindeligt havde HÅB ønsket at bygge 200 meter høje vindmøller i en afstand på 3,3 km til Tunø og Samsø, men det har Energistyrelsen reduceret til 150 meter høje møller 4 km fra de to øer. Alligevel vækker forhåndstilkendegivelsen tilfredshed hos HÅB.

- Det bliver utroligt spændende inden for de næste par måneder at finde ud af, hvilke projekter aktørerne inden for vindmølleindustrien ønsker at fremme, og om vi kan komme frem til en aftale, hvor vi kan få nogle forsøgsmøller op at stå. Vi har fire firmaer, der har udvist interesse i vores lokalitet med henblik på at få afprøvet noget, siger Søren Egge Rasmussen, formanden for Havvind Århus Bugt, til Ingeniøren.

Havvind Århus Bugt-konsortiet består af Viby Elværk, Galten Elværk, Brabrand Elforsyning, Østjysk Energi, NRGI samt Vindmøllelaug Århus Bugt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094