23948sdkhjf

Guldborgsund Kommune og Siemens i millionaftale

Der er store penge at spare for Guldborgsund Kommune, når de om kort tid underskriver en kontrakt med Siemens om energirenovering for omtrent 150 millioner kroner.
Det er uden økonomisk risiko for kommunen, for Siemens garanterer dels en tilbagebetaling af investeringen på 12 år og en årlig besparelse på 23 procent svarende til ca. 12 millioner kroner. Penge, der altså spares uden serviceforringelser for borgerne, oplyser kommunen.

- Vi ser frem til et tæt partnerskab med Siemens og glæder os samtidigt til at puste liv i det lokale erhvervsliv, siger viceborgmester i Guldborgsund Kommune, Flemming Jantzen, og tilføjer:

- Vi forventer, at mindst 60 procent af det arbejde, der skal laves på vores bygninger, bliver lagt ud til lokale håndværkere. På den måde er ESCO-projektet med til at sparke gang i hjulene i vores område.

Nul-energihus til tropiske dyr
Guldborgsund Kommune satser stærkt på at gøre ESCO-projektet synligt for borgerne med blandt andet et fyrtårnsprojekt i kommunens zoologiske have i Nykøbing F. Her er der et tropehus med lemurer (en lille abeart), som kræver høje temperaturer året rundt. Det er målet, at huset skal komme så tæt som muligt på et nul-energihus, og det skal samtidigt indgå i skoletjensten som læring om energirigtige løsninger for fremtiden.

I det nye samarbejde satser Guldborgsund Kommune og Siemens desuden på at ændre udvalgte målgruppers adfærd igennem undervisning og på den måde spare på energien. En særlig målgruppe er kommunens servicepersonale, som står for den daglige drift af de 225.000 m2 kommunale bygninger.

- Vi i byrådet er naturligvis stolte af at være frontløbere med Danmarks største ESCO-projekt, og vi kan kun anbefale andre kommuner at følge trop, siger Flemming Jantzen.

-Der er mange penge at spare og ingen risiko, så det er bare at komme i gang, slutter han
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156