23948sdkhjf

SE lægger Dong på is

Den sydjyske energikoncern vil sælge sine aktier i Dong Energy og bruge pengene på andre satsninger med bedre afkast.
SE ejer i dag 3,5 procent af aktierne i Dong Energy, og direktør Niels Duedahl er bestemt ikke tilfreds med afkastet af aktierne. Derfor forventer han, at SE vil sælge sin aktiebeholdning i løbet af foråret.

Køber bliver den danske stat, som takket være en aftale, der blev lavet, da Dong blev oprettet i 2006, skal give en fast pris for aktierne. Det betyder, at SE kan hente 1,2 mia. kr. på salget. Det skriver Berlingske Tidende.

Vil investere i vindmøller og energirådgivning
De penge skal dog ikke bruges på at polstre bankkontoen hos SE. Niels Duedahl ser nemlig en række lukrative investeringsmuligheder, der kan skabe vækst hos den sydjyske energikoncern.

- Vores store fokusområde er teleforretningen, der med købet af Stofa er blevet en national satsning for os. Vi er meget optimistiske omkring mulighederne for at skabe en teleforretning, der allerede inden for de næste to år kan være lige så stor som vores energiforretning, siger han til Berlingske Tidende.

Derudover skal der også spyttes yderligere kapital i energi-aktiviteterne. Dels vil SE sammen med en række pensionskasser bruge 5 mia. kr. på opkøb af landbaserede vindmøller, og dels vil man gennemføre en internationalisering af SE Big Blue, der er energikoncernens afdeling for rådgivning om energieffektivitet. Det overordnede mål er at nå et driftsresultat før afskrivninger på 1 mia. kr. i 2015 mod 198 mio. kr. i 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11