23948sdkhjf

Mekoprint og DTU får EUDP-støtte til solcelleprojekt

Dermed er det fælles solcelleprojekt om klimavenlig energi tættere på succes.
Mekoprint har sammen med afdelingen for Energikonvertering ved DTU fået tilsagn fra Energistyrelsens pulje ”Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram” (EUDP) om finansiering til at videreudvikle deres fælles projekt om polymersolceller. Det skriver Mekoprint i en nyhed på sin hjemmeside.

Formålet med projektet ”Kommercielle polymersolceller til selvforsynende produkter” er at udvikle og kommercialisere polymersolceller til selvforsynende produkter, og igennem de næste tre år skal partnerne arbejde med polymersolcellernes ydelse, levetid og pris. Det er nemlig de tre vigtigste egenskaber, der skal forbedres, før produktet er kommercielt konkurrencedygtigt, fremgår det af nyheden.

- I Mekoprint har vi to hovedopgaver frem mod kommercialiseringen; nemlig på den ene side at samarbejde med aftagerne: store virksomheder, der kan anvende solcellerne i deres produkter – og med leverandørerne, hvor vi skal sikre leverancen af råmaterialer til selve solcellen. Det er vores mål, at vi ved projektets afslutning kan dokumentere en række kommercielle anvendelser af polymersolcellerne, sige Karsten Ries, CEO i Mekoprint, på hjemmesiden.

Projektet er en fortsættelse af tidligere udviklingsfaser, men denne gang er det virksomheden i stedet for universitetet, der er hovedansøger. Det skyldes, at solcellerne vil nå et kommercielt stadie i slutningen af dette projekt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109