23948sdkhjf

Energinet.dk sender millionregning videre

Når regningen for reparationen af det beskadigede søkabel mellem Bornholm og Sverige skal betales, bliver det ikke Energinet.dk, der punger ud, men derimod synderens forsikringsselskab.
Det bliver i hvert fald udfaldet, hvis det står til Energinet.dk, der er så sikre på, at et bestemt skib har revet søkablet over, at de nu er gået i dialog med skibets forsikringsselskab. Det skriver TV2 Bornholm.

- Vi har billeder, der viser at kablet er revet over af et anker, og samtidig viser overvågningen af skibstrafikken, at netop det skib var i området og har bevæget sig på en måde, så vi er overbeviste om, at det var det skib, der er kommet til at rive kablet over, fortæller Jesper Nørskov Rasmussen, der er pressemedarbejder i Energinet.dk, til TV2 Bornholm.

Målet med dialogen er i første omgang at få forsikringsselskabet til at komme med en garanti for, at man vil betale regningen for reparationen. En regning, der meget vel kan løbe op i et tocifret millionbeløb. Da søkablet senest gik i stykker kostede det 20 millioner kroner at reparere det, skriver P4 Bornholm.

Strømafbrud første juledag
Kl. 20.43 første juledag, gik strømmen på hele Bornholm og dele af øen var uden strøm i flere timer. For at sikre at bornholmerne fik strøm hurtigst muligt fik kraftværket Østkraft genetableret spændingen i elnettet, samtidig med at Energinet.dk begyndte arbejdet med at finde årsagen til strømafbrydelsen.

Dagen efter kunne Energinet,dk på baggrund af målinger og analyser konstatere, at der er en fejl på én af de tre ledninger, der tilsammen udgør kablet 17,4 km fra den svenske kyst.

Energinet.dk har siden haft et skib med dykker og undervandsfartøj ud for at se skaderne og se efter eventuelle slæbespor fra et anker. Men ifølge TV2 Bornholm har det på grund af vejret endnu ikke været muligt at hæve kablet op over havoverfladen, så det kan blive lappet. Forventningen er ifølge TV2 Bornholm, at man kan hente de beskadigede ender op i weekenden.

Energinet.dk forventer tidligst, at søkablet vil være repareret, testet og klar til brug i uge 2. Indtil kablet er repareret vil kraftværket Østkraft forsat forsyne øen med elektricitet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078