23948sdkhjf

Usikker fremtid for Svane-feltet

1. januar udløber Dong Energys licens på udvikling af det giganstiske gasfelt Svane. Kilder vurderer, at energiselskabet helt vil droppe feltet.
Det skriver Børsen.

Svane-feltet forventes ellers at kunne blive Danmarks absolut største fund af gas nogen sinde med gas nok til 25 års dansk forbrug.

Centrale kilder vurderer overfor Børsen, at Dong Energy enten helt vil droppe feltet eller skrue betydeligt ned for sine ambitioner for feltet. Der er nemlig tale om et meget vanskeligt projekt, der kræver avanceret teknologi, og det vil blive både svært og dyrt at hente gassen op.

- Man kan sige, at det er meget usandsynligt, at man går videre med projektet, hvis man ikke har den fornødne teknologi, siger en unavngiven kilde med stor indsigt i dansk olie og gas-indvinding til Børsen.

Dong Energy har ikke ønsket at kommentere Børsens oplysninger.

- Det er rigtigt, at licensen udløber ved årsskiftet. Licensens fremtid overvejes p.t. i konsortiet. Når der er en beslutning, vil vi melde ud, skriver dansk landechef for Dong Energys olie- og gasforretning, Flemming Horn Nielsen, i en mail til Børsen.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.188