23948sdkhjf

Succes får klimapartnere til at forlænge samarbejdet

Mere end 1,6 million kWh er sparet siden Musikhuset Aarhus og NRGi indgik en klimapartnerskabsaftale i 2009.
Allerede fra begyndelsen var forventningerne til partnerskabet store, og alligevel er det lykkedes at overgår dem. De flotte resultater har nu fået Musikhuset Aarhus og NRGi til at forlænge partnerskabsaftalen med yderligere to år.

Musikhuset Aarhus er en af de største bygninger i Aarhus, hvilket ikke mindst skyldes den store udvidelse af Musikhuset i 2007, hvor bl.a. Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Symfoniorkester flyttede ind i huset.

- Med en størrelse på i alt ca. 35.000 kvm er det en konstant udfordring, hvordan man nedbringer energiforbruget, uden at det går ud over den daglige drift. Og det er netop her, at NRGis ekspertise har vist sig særlig udbytterig. Et hold af NRGi’s energirådgivere har været rundt i Musikhuset for at identificere mulige energibesparelser, og på den baggrund er der blevet udarbejdet en detaljeret rapport over indsatsområder samt forslag til, hvordan besparelserne kunne gennemføres, siger Jesper Kjær, bygningschef i Musikhuset Aarhus.

Større besparelse end forventet
Den oprindelige målsætning lød på en besparelse på 925.000 kWh og en CO2-reduktion på 215 tons, men efter de første tre års partnerskab kan der konstateres en besparelse på ikke mindre end 1.600.000 kWh og en CO2-reduktion på 355 tons.

- Når vi indgår i et Klimapartnerskab, handler det for os altid om, at sikre vores partner de bedst mulige forudsætninger for at spare på energien og derved både hjælpe klima og pengepung. Men det kræver, at begge parter er indstillet på at løse opgaven, og her har Musikhuset Aarhus i den grad vist sig at være en medspiller. Det har betydet, at vi langt har overgået vores forventninger til energibesparelser. Alene CO2 reduktionen svarer til den normale udledning fra energiforbruget i 65 parcelhuse, siger Søren Sørensen, administrerende direktør i NRGi.

Musikhuset Aarhus har gennem de sidste tre år sammen med NRGi fundet en lang række besparelsesmuligheder. Af dem som er blevet implementeret, har ikke mindst skiftet til LED-pærer i Store Sal og udskiftningen af ventilationsanlægget haft stor betydning.
Læs mere om: NRGi
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125