23948sdkhjf

Sag skal øge konkurrencen på elmarkedet

Energiselskabet Natur-Energi vurderer, at reglerne for energisektoren har karakter af statsstøtte, og indbringer derfor en sag for EU-Kommissionen.
Konkurrencen i den danske energisektor er på vej til at blive undersøgt grundigt af EU-Kommissionen, når energiselskabet Natur-Energi indbringer en sag ved Kommissionen. Det skriver Berlingske.

Klima-, Energi- og Bygningsminister Martin Lidegaard vil med et forslag ophæve forsyningsretten og tvinge elkunderne til aktivt til at tage stilling til hvor de vil købe deres strøm.

I forslaget ligger det dog, at de nuværende forsyningsselskaber skal orientere kunder om mulighederne for at skifte til en konkurrent. Kunder der ikke vælger et nyt produkt fra et konkurrerende selskab forbliver dog uden videre hos det samme selskab. Og det er kernen i Natur-Energis klage.

- Når det er elselskaberne selv, der skal skrive til deres egne kunder, at de kan vælge en anden leverandør, så skulle det undre os, hvis ret mange kunder vælger at skifte. At man på den måde forærer elskaberne et så stort aktiv kvit og frit kan vi kun se som en form for ulovlig statsstøtte, siger kommunikationschef i Natur- Energi, Jette Miller, til Berlingske.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088