23948sdkhjf

Akutjob i offshoresektoren

Semco Maritime er noget så sjældent som en virksomhed i voldsom vækst. Foreløbig har de slået ti håndværkerstillinger op som akutjob.
Det går godt i energibranchen. Der investeres massivt, og ingeniører, maskinmestre og andre med erfaring på området får ikke lov at gå ledige længe.

– Vi har indenfor de seneste 24 måneder ansat 350 funktionærer, og vores omsætning er fordoblet fra 2010 til 2012. Vi forventer desuden, at væksten vil fortsætte, og derfor bliver der brug for endnu flere folk på vores område, siger HR-direktør Jens Holm Nielsen, Semco Maritime.

Smede og elektrikere
Selv om koncernen ligger langt mod vest i Esbjerg, og i høj grad benytter sig af højtuddannet arbejdskraft, har virksomheden ingen problemer med at finde arbejdskraft. Men virksomheden vil gerne bidrage til at løse nogle af problemerne med det store antal ledige, der er på vej til at falde ud af dagpengesystemet.

– Derfor har vi foreløbig slået ti stillinger op som akutjob. Fem smede og fem elektrikere til at arbejde offshore, hvilket betyder, at de har 14 arbejdsdage på havet efterfulgt af 21 dage hjemme. Det betyder samtidig, at vi kan ansætte folk fra hele landet, forklarer Jens Holm Nielsen.
En række af opkald

Stillingerne er kun lige blevet slået op, og han har derfor endnu ikke modtaget ansøgninger.

– Men der har været en række opkald fra langtidsledige, som har villet høre mere om stillingerne, så der er helt sikkert interesse for dem fra de ledige siger HR-direktøren.

Næppe langtidsledig som ingeniør eller maskinmester
Semco Maritime har i Danmark ca. 1.250 medarbejdere, hvoraf 600 – 700 er ansat ”off-shore” mod kun 400 i 2010. Størstedelen af medarbejderne på land er funktionærer, som f.eks. ingeniører og maskinmestre. Disse stillinger vil virksomheden ikke slå op som akutjob.

– Hvis man er ingeniør eller maskinmester og har erfaring på vores område er man ikke langtidsledig, fordi efterspørgslen er så stor. Derfor giver det ikke mening at slå disse stillinger op som akutjob, siger Jens Holm Nielsen.

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.147