23948sdkhjf

Lidegaard kommer boligforeninger til undsætning

Klima- og energiministeret vil sidestille boligforeningerne med andre, når det gælder opsætning af solceller.
Et virvar af forskellige regler har spredt stor usikkerhed om almene boligforeningers muligheder for at investere i solceller. Flere boligforeninger står nemlig til store tab, fordi de ifølge den nye ordning for solcelleanlæg kun må afregne de strømudgifter, beboerne har til fællesarealer og altså ikke de enkelte beboeres private forbrug.

Det problem vil klima- og energiminister Martin Lidegaard imidlertid gøre noget ved.

- Vi går efter at ligestille folk i almene boligforeninger, parcelhuse, ejerboliger eller andele, så de alle kan sætte solceller op på samme vilkår, siger han til Ingeniøren.

Et af problemerne har ifølge Lidegaard været, at området har været dækket af seks forskellige love i tre forskellige ministerier, og det har dels betydet, at der er opstået stor forvirring omkring reglerne og dels, at der er blevet uddelt forskellige tilladelser.

Sammen med sine ministerkolleger vil Martin Lidegaard imidlertid rydde op i lovjunglen. Det betyder dels, at han vil tilføje solceller på en positivliste over aktiviteter, en almen boligforening må beskæftige sig med og dels, at han sammen med minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, vil indføre et såkaldt betænkningsbidrag, så de almene boligforeninger får lov at rejse penge til etableringen af solcellerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063