23948sdkhjf

Green Tech Center åbner i dag

Onsdag er der åbningsfest ved det nye Green Tech Center i Vejle.
Åbningen vil blive markeret ved klipning af det ”grønne bånd” samt ved taler af bestyrelsesformand Mogens Vig Pedersen, uddannelseschef ved Insero, Hans Jørn Hansen m.fl. Derudover vil direktør ved Green Tech Center, Jørgen Andersen, præsentere centeret for de besøgende.

Når vi forbrugere ændrer energivaner, kræver det nye energiløsninger, og de løsninger kræver en intelligent teknologisk udvikling. Tanken bag Green Tech Center er at skabe et innovativt miljø, hvor iværksættere, erhvervslivet, uddannelsesinstitutioner og myndigheder skal arbejde sammen for at skabe ny grøn teknologi og energiløsninger, der eksempelvis leder spildvarmen fra en virksomhed hen til en anden, så energinettet kan blive udnyttet fuldt ud.

- Vores nuværende energinet er ikke gearet til de grønne løsninger, og det er komplekst at få systemerne til at snakke sammen. Vi vil skabe løsninger, der får det til at fungere, siger Jeanette Kristensen, der er innovationskonsulent i erhvervsudvikling i Vejle Kommune.

- Det vil skabe flere arbejdspladser i kommunen, gavne klimaet og komme forbrugerne til gode, for hvis de nye løsninger ikke giver mening for forbrugeren, kan produktet ikke overleve på markedet, fortsætter hun.

Centret vil rumme en lang række faciliteter som miljølaboratorium, test- og demonstrationslokaler samt konference- og udstillingslokaler. Desuden vil stedet også have en energipark med forskellige energiformer som vindmøller, jordvarme og solceller, som kan bruges til forsøg.

Sammen med CASA og Lysholdtparken, står Insero Horsens bag byggeriet af Green Tech Centeret i Vejle.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078