23948sdkhjf

Tre nye energiselskaber investerer i Clever

Elbiloperatøren udvider ejerkredsen med energiselskaberne NRGi, EnergiMidt og Energi Fyn. Dermed står fem af Danmarks største energiselskaber bag elbiloperatøren.
Clever har indtil nu været ejet af SEAS-NVE og SE og får fra 12. december 2012 også østjyske NRGi, midtjyske EnergiMidt og fynske Energi Fyn som ejere.

- Vi vil som energiselskaber gerne være med til at styrke udbredelsen af elbilen, udbygge infrastrukturen og være en del af fremtidens netværk, og det kan vi gennem Clever, som har formået at sætte strøm til elbilerne på tværs af bilmærker og modeller. Derfor har vi valgt en fælles langsigtet brancheløsning på elbilområdet. Elbilerne er her nu, og i Clever har vi en solid og førende dansk elbiloperatør, der kan drive og udvikle elbilmarkedet, og har vist, at de kan skabe resultater, siger Jesper Hjulmand, administrerende direktør i SEAS-NVE og bestyrelsesformand i Clever.

Skaber resultater i et spirende marked
De nye aktionærer har blandt andet lagt vægt på, at Clever har formået at bygge stærke relationer til bilproducenterne og bygge en teknisk platform, der understøtter alle bilmærker.

- NRGi ser investeringen i Clever som en langsigtet investering, der bidrager til at gøre det danske samfund mere bæredygtigt – også på transportområdet. For at sikre den bedst mulige platform for fremtidens intelligente og miljøvenlige transportform er det afgørende, at infrastrukturen er på plads. Vi ser derfor vores investering i Clever, som en vigtig brik i vores strategi om at skabe værdi for både vores andelshavere og Danmark. Det er samtidig afgørende for udbredelse af elbilerne i Danmark, at der arbejdes med løsninger, som rammer alle bilmærker, og den løsning har Clever, siger Søren Sørensen, administrerende direktør i NRGi.

Selskabet vil bruge ejerskabet til at udbygge lade-infrastrukturen i deres nærområde, samt til at tilbyde attraktive elbil-løsninger til deres kunder.

Rustet til at vokse
Med de nye aktionærer er Clever godt rustet til at vokse. De nye og gamle aktionærer repræsenterer mere end 2,5 mio. danskere, og vil blandt andet arbejde på at styrke udbredelsen af elbiler i deres forsyningsområder.

- Med opbakningen fra ikke bare to, men fem af Danmarks største energiselskaber og udsigt til nye elbiler fra både VW, BMW, Renault, Nissan, Citroen og Tesla næste år, er der gode udsigter for elbilerne. Vi vil samtidig fortsætte udbygningen af infrastrukturen og vores ladenetværk, så det bliver endnu mere fintmasket, og det bliver endnu nemmere og fleksibelt at være elbilist, lover Lars Bording, administrerende direktør i Clever, der ser elbiloperatørens fundament som rigtig stærkt:

- Vi står stærkt såvel ejermæssigt, som finansielt og teknisk. Vi har formået at udvikle en solid og fremtidssikker forretningsmodel og en ladeløsning, der understøtter alle bilmærker. Som elbilist kan man derfor være sikker på, at med en Clever ladeløsning, så har man den bedste opladningsløsning – både hjemme og på farten – og med 2,5 mio. danskere som ejere er vores udgangspunkt naturligvis at levere de bedste kundeoplevelser, siger Lars Bording.

De nye aktionærer bliver mindretals-aktionærer, og SEAS-NVE og SE vil fortsat bevare aktiemajoriteten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.132