23948sdkhjf

Klimaminister vil ændre fjernvarmelov

Martin Lidegaard vil sætte en stopper for kommunernes muligheder for at opkræve renter for tidligere investeringer i fjernvarmenettet.
Med baggrund i en sag fra Herning har Energistyrelsen ellers afgjort, at det er fuldt lovligt for danske kommuner at opkræve renter af den indskudskapital, som kunderne selv har betalt siden 1981. Den afgørelse kan give kærkommen kapital til de slunke kommunekasser, og eftersom der ligger 50 lignende sager til afgørelse i Energistyrelsen, frygter klima- og energiminister Martin Lidegaard, at mange danskere vil få en stor stigning på varmeregningen. Det skriver Altinget.dk.

Derfor har han nu taget fat i forligskredsen med henblik på at få ændret loven. Det er nemlig ikke rimeligt, pointerer Martin Lidegaard, at kunderne skal betale to gange for den samme ydelse.

- Jeg tror, at man skal sigte mod at lave regler, som gør det uattraktivt for kommunerne at benytte sig af muligheden. Det er ikke nok alene at appellere til deres gode samvittighed, siger Martin Lidegaard til Altinget.dk.

Han understreger desuden, at han går efter en hurtig ændring af loven, så Energistyrelsen ikke når at behandle flere sager. På forhånd har Per Clausen fra Enhedslisten og Lars Christian Lilleholt fra Venstre erklæret sig enig med ministeren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111