23948sdkhjf

Tæt på ombygning af Studstrupværket

Energitilsynet har netop sagt god for en finansieringsmodel, der bringer Dong Energy og AffaldVarme Århus tættere på en ny grøn varmeaftale for de næste 15 år.
Dong Energy og AffaldVarme Århus (AVA) mangler blot de endelige godkendelser i en ny 15-årig varmeaftale, som indebærer en ombygning af Studstrupværket, så det i fremtiden også kan producere el og varme på træpiller. Energitilsynets accept af finansieringsmodellen er et afgørende skridt mod, at aftalen kan føres ud i livet.

- Vi vil meget gerne støtte op om Århus Kommunes klimaambitioner og ønsker om en grøn og pålidelig varmeforsyning. Og med Energitilsynets accept af vores finansieringsmodel, er vi nået et stort skridt nærmere en ny varmeaftale gældende frem til 2030. Aftalen vil dog være betinget af, at Dong Energy træffer endelig investeringsbeslutning om selve ombygningen, siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i Dong Energy.

Vigtigt skridt mod CO2-neutralitet
En ny varmeaftale mellem Dong Energy og AVA baseret på varme fra træpiller, understøtter Århus’ ønske om at være CO2-neutral i 2030, og det konkrete projekt er en integreret del af Århus Kommunes Klimavarmeplan 2010. Århus Kommunes klimavarmeplan fokuserer langsigtet på CO2-neutralitet, en flerstrenget varmeforsyning og forsyningssikkerhed.

Laura Hay, rådmand for Teknik og Miljø, Århus Kommune, glæder sig over, at Energitilsynet har nikket ja til finansieringsmodellen. Det bekræfter, at man også fra centralt hold er parate til at gå nye veje, og viser en åbenhed for nye samarbejdsmodeller til glæde for varmekunderne, mener hun.

- Aftalen har stor betydning for at nå målet om, at Århus Kommune bliver CO2-neutral i 2030. Aftalen vil betyde en reduktion på op mod 80 procent på CO2-udslippet i fjernvarmeproduktionen. Samtidig vil aftalen være med til at sikre, at vi også fremover har konkurrencedygtige og attraktive fjernvarmepriser i Århus, siger Laura Hay.

Klar med biomasse i 2015
For Dong spiller reduktionen i CO2-udledningen også en væsentlig rolle.

- Som en del af Dong Energy's omstilling til grøn energi planlægger vi at konvertere flere af vores kraftværker fra kul til biomasse, så vi også i fremtiden kan levere varme til Danmarks storbyer samtidig med, at vi reducerer vores CO2-udledning, siger Thomas Dalsgaard.

Hvis parterne når til enighed om varmeaftalen, og Dong Energy træffer endelig investeringsbeslutning i april 2013, forventes Studstrupværket at være klar til at levere biomassebaseret varme til Århus og omegnskommuner fra oktober 2015.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063