23948sdkhjf

Elbiler får 8,2 mio. kr. til forsøgsprojekter

Energistyrelsen støtter nu 24 elbilprojekter med et samlet beløb på 8,2 mio. kr.
I alt 48 projektansøgninger har Energistyrelsen modtaget under 4. tilskudsrunde af Forsøgsordningen for elbiler, hvor der i alt blev ansøgt om cirka 20,7 mio. kr.

Efter at have vurderet de indkomne ansøgninger i samråd med en følgegruppe bestående af Trafikstyrelsen, Miljøstyrelsen og Energinet.dk er Energistyrelsen nået frem til 24 elbilprojekter, som til sammen vil modtage en støtte på 8,2 mio. kr.

Udover støtte til projekter med elbiler, har Energistyrelsen i 4. tilskudsrunde lagt øget vægt på også at støtte analyseprojekter, formidlingsprojekter og beslutningsværktøjer vedrørende elbiler.

De projekter, som støttes fordeler sig på følgende projekttyper:
- 5 elbilprojekter, samlet støtte 2,6 mio. kr.
- 13 analyseprojekter, samlet støtte 3,7 mio. kr.
- 5 formidlingsprojekter, samlet støtte 1 mio. kr.
- 1 beslutningsværktøj, samlet støtte 0,9 mio. kr.
- 5 forsøgsprojekter støttes test af nye elbilmodeller og nye anvendelser i kommunal kørsel.

I 13 analyseprojekter undersøges en række problemstillinger knyttet til elbiler, herunder elbilers anvendelighed i kommuner og private virksomheder, driftserfaringer, elbilers kørsels- og ladningsmønstre, intelligent opladning, virkemidler til fremme af elbiler m.v.

5 projekter formidler viden om elbiler – herunder erfaringer og nyttiggørelse af data fra forsøgsordningen for elbiler.

1 projekt omfatter udvikling af et værktøj rettet mod beslutningstagere i kommuner og private virksomheder, der ønsker at kortlægge og analysere muligheder og økonomiske og miljømæssige konsekvenser ved udskiftning af almindelige biler med elbiler.


I energiaftalen fra den 22. marts 2012 er der afsat i alt 15 mio. kr. i 2013-2015 til videreførelse af forsøgsordningen for elbiler. Samtidig udvides forsøgsordningen til også at omfatte plug-in hybrid elbiler.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125