23948sdkhjf

Solceller: Usikkerhed om timemåling

Er netselskaber overhovedet klar til at timeaflæse forbrug og produktion fra 1. januar? Det er nu er det helt store spørgsmål.
Klima-, energi og bygningsministeren siger i et udvalgssvar, at et time-afregningssystem for strøm til private solcelleejere først er klar i 2014, mens meldingen fra netselskaberne selv er, at de kan være klar efter nytår. Det skriver Ingeniøren.

Dermed forsætter forvirringen omkring solceller.

Læs også: Nye tariffer forringer økonomien i solceller

I svaret til Folketingets Klima-, Energi- og Bygningsudvalg oplyser Martin Lidegaard ifølge Ingeniøren, at selvom flere af landets elnetselskaber i dag kan udføre time for time-opgørelse af forbrugernes elforbrug, så kræver det en dyr validering af data, og derfor egner det sig ikke til privatkunder.

Vent med at vedtage lovforslag!
Hos Liberal alliance mener Villum Kristensen, der står bag spørgsmålet til udvalget, at ministeren med svaret erkender, at foranstaltningerne omkring det aktuelle lovforslag slet ikke er på plads.

-Måler-aspektet er bare endnu et eksempel på, at hele lovforslaget er noget sjusk, og at man bør udsætte behandlingen, indtil man har fremskaffet et ordentligt grundlag for forslaget, siger Villum Kristensen ifølge Ingeniøren.

Også Enhedslistens Per Clausen erkender, at det kan blive nødvendigt at udsætte vedtagelsen af lovforslaget.

- Jeg regner med, at vi snarest får en ordentlig forklaring fra ministeren på, hvilke af de mange nævnte problemer der er reelle, og hvordan vi får løst dem, inden vi vedtager loven. Hvis ikke problemer kan løses, kan en udsættelse godt komme på tale, siger Per Clausen til Ingeniøren.

Flere af landets større netselskaber har overfor Ingeniøren tilkendegivet, at de vil kunne være klar til at timeafregne fra omkring årsskiftet. Ingen af dem vil dog give et konkret bud på, hvad det vil komme til at koste.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062