23948sdkhjf

Vestas på vej med mere konservativ strategi

Vindmølleproducenten lancerer om kort tid en ny strategiplan, og den kommer til at adskille sig markant fra tidligere tiders satsninger.
I et interview med Dagbladet Børsen løfter Vestas’ finansdirektør en smule af sløret for den strategiplan, der skal sikre et turnaround af den hårdt prøvede vindmøllekoncern.

- Vestas skal ledes som et traditionelt industriselskab. Jeg sammenligner os med tyske og gamle nordiske industriselskaber som ABB, Sandvik, Atlas Copco. En fællesnævner er, at de ledes traditionelt, og at de er forsigtige. De går ikke efter den store gevinst på kort sigt, men arbejder forsigtigt over det lange løb, siger finansdirektør Dag Andresen til Børsen.

Store nedskrivninger på vej
Han henviser blandt andet til de store investeringer, Vestas har foretaget i produktionskapacitet i årene omkring finanskrisen i håbet om en eksplosiv udvikling på vindmøllemarkedet, der aldrig kom.

Dag Andresen mener, at det var en fejl at udbygge kapaciteten så hurtigt, blandt andet på baggrund af en usikker udvikling i Kina og USA, og han vil ikke afvise, at Vestas allerede i regnskabsåret 2012 vil foretage store nedskrivninger på koncernens produktionsapparat.

Indtil videre er der planlagt besparelser på 3 mia. kr. i 2013, men Dag Andresen vil ikke vurdere, om det er nok til at vende udviklingen. Han understreger, at det helt kommer til at afhænge af efterspørgslen i 2013 og 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126