23948sdkhjf

Overskudsvarme på vej i Hillerød

I stedet for at sende overskudsvarme op i luften, vil den sjællandske virksomhed Nordisk Perlite i fremtiden kunne opvarme 3-400 huse og dermed skåne atmosfæren for en større mængde CO2.
Med en cirka to kilometer lang ledning vil virksomheden Nordisk Perlite, som producerer ekspanderet sten, kunne sende sin spildvarme ind i Hillerød Forsynings ledning og derigennem levere varme til omkring 3-400 husstande. En løsning, der samtidig vil spare atmosfæren for en CO2-udledning på 1.796 ton. Det skriver HillerødPosten.

Projektet, der med de nuværende priser vurderes til at kunne være tjent hjem på 20 år, skal nu godkendes af Miljø- og teknik-udvalget i Hillerød Kommune. Forvaltningen har anbefalet et ja, og da et byråd er forpligtet til at godkende et projektforslag, der har en positiv indvirkning på samfundsøkonomien, er godkendelsen ifølge HillerødPosten blot en formalitet.

Niels Knudsen, der er direktør i Nordisk Perlite, oplyser overfor avisen, at en ombygning af fabrikken vil blive nødvendig for at kunne sende varmen videre. Derfor vil Hillerød Forsyning også skulle betale for varmen.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11