23948sdkhjf

Grøn innovation på Fur

Fur er ved at udvikle sig til en mini-model af fremtidens bæredygtige velfærdssamfund. Og det er i høj grad nye partnerskaber, der skaber innovationen.
De nyeste prognoser fra Verdensbanken peger på, at de globale temperaturstigninger vil nå fire grader i dette århundrede, hvis ikke vi reducerer vores CO2-udledning. Det er fatalt for vejrforholdene, og derfor er der bred enighed om, at der er brug for at gøre noget. Og det gør de på Fur.

Her er udviklingsprojektet Innovation Fur i fuld gang med at udvikle en mini-model af fremtidens samfund. Og det er lige præcis, hvad Danmark for brug for, mener borgmester i Skive Kommune, Flemming Eskildsen:

- Danmark har i høj grad brug for et udviklingsprojekt som Innovation Fur. Den grønne omstilling med mere vedvarende energi, energibesparelser og øget digitalisering, kræver nye løsninger og nye måder at tænke på i vores samfund. Det kræver også nye former for partnerskaber. Og det har vi i Innovation Fur. Her har vi et stærkt samarbejde mellem private borgere på Fur, det offentlige i form af Skive Kommune og EnergiMidt som privat virksomhed. Det skaber nye synenergier, initiativer og resultater, siger borgmesteren.

Energitjek og Smart Grid
Projektleder for Innovation Fur, Gitte Wad Thybo, er også tilfreds med året, der snart er gået. Takket været stor opbakning fra Furboerne og samarbejdspartnerne har resultaterne nemlig været til at tage at føle på.

- Over 130 husstande har benyttet sig at tilbuddet om et gratis energitjek. Der er udrullet lynhurtigt fiber på store dele af Fur, der har været en alternativ solcellekampagne, der er startet it-kurser for seniorer for bare at nævne nogle at de ting, projektet har sat i gang, fortæller Gitte Wad Thybo.

2013 tegner også til at blive et begivenhedsrigt år i Innovation Fur. Projektet har bl.a. fået bevilliget EU-midler til et større projekt om fremtidens intelligente elnet, også kaldet Smart Grid. Derudover er der også fuld gang i et spændende projekt på Fursund Skole, hvor der skal skabes et digitalt læringsunivers gennem en kombination af udeskole og tablets.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078