23948sdkhjf

BWSC vinder ny stor kraftværksordre i Sydamerika

Den danske kraftværksspecialist Burmeister & Wain Scandinavian Contractor har landet en ny ordre på 300 millioner kr. på opførelse af et 63 MW stort kraftværk i Suriname.
Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) har netop indgået en ny kontrakt til 300 millioner kr. på at opføre et 63 MW nøglefærdigt kraftværk i Suriname (tidligere Hollandsk Guyana) i den nordlige del af Sydamerika.

Kraftværket, som vil blive opført for kunden N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS), er et ’Fast Track-projekt’, og værket forventes således allerede at stå klart ultimo 2013/primo 2014.

Projektet er et led i EBS’ langsigtede udviklingsplaner for elektricitetssektoren i Suriname i bestræbelsen på at levere renere og mere stabil strøm til landets indbyggere.

- Med udgangspunkt i den strategi, vi har lagt i at udvikle en stærk position i området omkring Caribien samt Mellem- og Sydamerika, er vi meget stolte over den tiltro og tillid, som vores nye kunde, EBS, har vist os i forbindelse med indgåelsen af denne nye ordre, siger Anders Heine Jensen, administrerende direktør i BWSC, der samtidig fremhæver nogle af de fordele, som projektet vil få for Suriname.

- Med opførelsen af kraftværket vil EBS sikre stabil strøm til de ca. 200.000 indbyggere i og omkring hovedstaden Paramaribo samt nærliggende minedrift. Derudover vil kraftværket bl.a. have et markant lavere brændstofforbrug end de nuværende elværker i Suriname og erstatte en del af den eksisterende teknologi, som både er ældre og mindre effektiv. Dertil kommer, at kraftværket vil blive designet under stor hensyntagen til miljøet og er dermed også et stort skridt på vejen for EBS mod overholdelsen af de strenge internationale miljøkrav, påpeger Anders Heine Jensen.

Med den nye ordre i hus, og flere projekter godt undervejs til at materialisere sig til konkrete ordrer, vokser optimismen støt hos BWSC. Virksomheden har siden 1982 været aktivt repræsenteret i det caribiske område tæt på Suriname og har således efter eget udsagn en velforankret indsigt i lokalmarkederne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078