23948sdkhjf

Ingen grøn beskatning til Verdo

Energiselskabet Verdos 52 MW store biomassefyrede kraftvarmeværk på Randers havn har opnået certificering efter de britiske LEC-regler (Levey Excemption Certificate).
Certificeringen betyder, at strømmen fra kraftvarmeværket er undtaget grøn beskatning i Storbritannien, hvorved Verdo opnår en særlig gunstig pris for at levere strøm til Storbritannien.

- For os betyder en LEC-certificering ganske enkelt, at vores produktion af varme og strøm bliver mere rentabel, hvilket i sidste ende kommer vores forbrugere til gode, siger divisionsdirektør Henrik Bøgh Nielsen fra Verdo Produktion.

Energi uden grænser
Med en forventet el-produktion på ca. 171.000 MWh årligt på kraftvarmeværket og en næsten umættelig efterspørgsel efter LEC-certifikater hos de britiske forsyningsselskaber, sikrer LEC-certificeringen en god og vigtig ekstraindtægt på produktionen af strøm produceret på biomasse.

- At vi kan eksportere vores grønne strøm til Storbritannien er i virkeligheden et resultat af, at strømmen flyder over landegrænserne efter udbud og efterspørgsel. I det store hele er det netop sådan, et fælles indre energimarked skal fungere for at opfylde de politiske målsætninger om mere vedvarende energi i forsyningen og øget forsyningssikkerhed i Europa, forklarer divisionsdirektør Henrik Bøgh Nielsen fra Verdo Produktion.

100 værker godkendt – nu gælder det affald, bio og vindkraft
Det er danske Neas Energy, der har certificeret Verdos biomassefyrede kraftvarmeværk, og sørger for levering af strøm til Storbritannien. Neas Energy har certificeret mere end 100 danske kraftvarmeværker til LEC, og i 2012 sender selskabet over 1.200.000 MWh dansk kraftvarmestrøm igennem søkablet til de britiske forbrugere.

- Vi har kunnet sikre værkerne en solid ekstraindtægt ved at certificere dem til LEC og sende strømmen til Storbritannien. Eksemplet her viser, at vi i stigende grad skal til at se ud over grænserne for at sikre det maksimale udbytte af energiproduktionen, fortæller Søren Rygaard, chef for Neas Energys afdeling for kraftvarme, og fortsætter.

- Vi bevæger os mod et marked, hvor handel med energi bliver uden grænser. Vi ser hele tiden, at markedet ændrer sig, og nye muligheder opstår. Fremadrettet skal de danske værker være indstillet på at optimere deres produktion efter udbud og efterspørgsel på tværs af grænserne i Europa.

Med de seneste regelændringer bortfalder almindelig højeffektiv kraftvarme i LEC-systemet, så det fremadrettet udelukkende er el produceret ved hjælp af biobrændsel, affald, vind- og vandkraft, der kan blive LEC- certificeret.

Om Verdo Produktion
Verdo Produktion er en del af energiselskabet Verdo A/S. Verdo Produktion driver blandt andet Randers Kraftvarmeværk, som i 2009 blev ombygget fra at fyre med kul til i dag udelukkende at fyre med biobrændsel.

Om Neas Energy
Neas Energy (tidligere Nordjysk Elhandel) er et uafhængigt energihandelsselskab med hovedsæde i Aalborg og kontorer under etablering i Hamburg og London. Handel med el og gas til kraftvarmeværker er et centralt forretningsområde i Neas Energy, der er produktionsbalanceansvarlig for mere end 180 decentrale producenter i Danmark samt et antal værker i Tyskland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08