23948sdkhjf

Energiaktier sender 230 millioner til Herning

Ni år gammel sag om Herning Kommunes salg af 64 procent af sine aktier i Energigruppen Jylland til DONG Energy er nu endelig afsluttet.
Den aftale, der er indgået mellem parterne og EnergiMidt, som nu ejer aktieposten, sender over de næste ti år 230 millioner kroner ned i Herning Kommunes kasse. Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

- Jeg er meget glad for, at sagen nu er afsluttet. Det har taget lang tid, for sagen om aktiesalget var den første af sin art i Danmark. Men med aftalen om en salgspris på 230 millioner kroner får vi mulighed for at investere i folkeskolen, i fritidsaktiviteter og i fremtiden. De investeringer, vi foretager nu, vil komme alle kommunens borgere til gavn, siger Lars Krarup (V), borgmester i Herning Kommune på hjemmesiden.

Fjernvarmeprisen stiger
Men samtidig med at Herning Kommune kan glæde sig over flere penge i kommunekassen, vil fjernvarmekunderne hos EGJ Varme, som en anden konsekvens af aftalen, fra næste år komme til at betale en højere fjernvarmepris, oplyser kommunen. For en almindelig husstand vil prisen stige med knap 200 kroner om måneden.

- Der har været stor usikkerhed blandt forbrugerne om de økonomiske konsekvenser af aftalen, og vi er meget tilfredse med at have fundet en løsning, som Energitilsynet har godkendt. Tilsynet anser ikke den kommende varmepris for urimelig, og rent faktisk vil prisen på varme stadig være relativt lav i Herning-området. Det har været vigtigt for os, at alle parter kan leve med afgørelsen i sagen, og det, mener vi, bestemt er tilfældet nu, siger Holger Blok, administrerende direktør i EGJ Varme A/S, på hjemmesiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.416