23948sdkhjf

Fokus er vejen frem for elbilen

En fokuseret køreplan frem til 2020 skal sikre en hurtigere udbredelse af elbiler i den danske bilpark. Det er essensen i Dansk Elbil Alliances nye udspil.
Trafikbilledet skal vende inden for de kommende år. 194.000 biler - person- og mindre varebiler – blev der solgt i 2011. Langt størsteparten af disse var benzin- eller dieseldrevne. Men med de politiske vinde der blæser i dag og det stadig større fokus på klima og grøn omstilling af energi- og transportsektoren, så vil elbiler få en stadig større plads i trafikbilledet, spår Dansk Elbil Alliance.

Med titlen ”Vejen til hurtigere udbredelse af elbiler – E-mobilitet køreplan 2020” lancerer Dansk Elbil Alliance nu en køreplan for elbilmarkedet i Danmark. Køreplanen er udformet i fire trin, som hver især indeholder en række specifikke virkemidler, der skal bidrage til at få flere elbiler på vejene. Den grundlæggende linje i køreplanen er et rettidig fokus.

- Det står helt klart, at skal vi have flere elbiler på vejene, så skal vi sætte ind der, hvor omstillingen mest hensigtsmæssigt kan påvirkes lige nu. Vores køreplan udstikker derfor en klar plan for, hvornår og hvordan vi målretter vores indsats mod udvalgte sektorer og dermed politisk kan sætte ind med de rette virkemidler, siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance.

Elbiler genererer flere elbiler
Køreplanen viser, at det især er offentlige og private flåder, pendlere og firmabiler, der skal bane vejen for elbiler og gå forrest og indpasse grønne energieffektive biler, hvor det er muligt. Ikke alene sender kommuner, regioner, styrelser og ministerier et vigtigt signal til borgerne, men også taxaer og erhvervsbiler har en stor signalværdi overfor forbrugerne. Dertil har pendlere et rimeligt fast kørselsmønster, og mange virksomheder har en CSR politik, hvor grønne firmabiler vil passe godt ind. Det skubber udviklingen i gang, samtidig med, at eventuelle udfordringer med infrastruktur og service let kan håndteres.

- Der sker en effekt i markedet, når flere elbiler kommer ud på vejene. Folk vil lægge mærke til elbilerne i trafikken, og flere får et brugskendskab til elbilen og kan fortælle naboen over hækken, at det er fantastisk at køre elbil. I Norge har man erfaring med, at det især er der, man vil se det store skred i at fjerne folks mentale barriere overfor elbiler, siger Lærke Flader.

Ifølge Dansk Elbil Alliance kan tre procent af det årlige bilsalg sagtens være elbiler i 2015. Det handler om at målrette de politiske virkemidler mod de offentlige og private flådeejere samt pendlere og firmabiler, fordi kørselsbehov og funktion passer som fod i hose med de kvaliteter, en moderne elbil kan tilbyde i dag.

Det er analysevirksomheden Catalyst Strategy Consulting, der har udarbejdet den bagvedliggende rapport for Dansk Elbil Alliance.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095