23948sdkhjf

USA vil forandre energiens verdenskort

Det massive fokus på udvinding af gas i Nordamerika kommer til at vende op og ned på energiens verdensbillede de næste tyve år. Det forudser Det Internationale Energiagentur.
Det Internationale Energiagentur (IEA) forudser i sin årlige analyse, at USA inden for en årrække kan blive storeksportører af flydende gas og dermed ændre mærkbart på verdens energibalance.

- Nordamerika er i forreste linje af en omfattende bevægelse indenfor produktion af olie og gas, som kommer til at påvirke hele verden, siger energiagenturets direktør Maria van der Hoeven i en pressemeddelelse om agenturets analyse. Hun peger samtidig på, at også energibesparelser kommer til at spille en meget markant rolle for energiudviklingen i de kommende år.

Det er især nye metoder til udvinding af skifergas, som i løbet af de næste 20 år vil bringe USA op på siden af verdens førende gasnationer. Analysen fra Det Internationale Energiagentur er ventet med spænding blandt både politikere og i energibranchen, og senere på måneden vil agenturets cheføkonom, Fatih Birol, lægge vejen forbi Danmark og præsentere konklusionerne. Det sker på Dansk Gas Forenings årsmøde d. 22. november i Nyborg i samarbejde med Dansk Energi, Energistyrelsen og Dansk Gas Forening. Klima- og Energiminister, Martin Lidegaard og EU’s klimakommissær, Connie Hedegaard, vil også være til stede på konferencen.

- Konklusionerne fra årets analyse er helt essentielle også for den danske gasbranche. De seneste år har det stået klart, at natur- og skifergas vil komme til at spille en markant rolle i fremtiden, og vi ser meget frem til at få besøg af Fatih Birol, og få uddybet analysens konklusioner, siger Peter I. Hinstrup, direktør for Dansk Gasteknisk Center, der er medarrangør af konferencen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094