23948sdkhjf

Forundring over ny energispareaftale

Det er svært at se fornuften i den nye energispareaftale, klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard har indgået med energiselskaberne.
Det mener TEKNIQ Installatørernes Organisation.

Aftalen betyder, at energiselskaberne de næste tre år skal fordoble deres indsats for at spare på energien. Energiselskaberne får i den forbindelse lov til at bruge ca. 1,5 mia. kr. på arbejdet.

– Det er svært at se fornuften i, at ministeren med den ene hånd vil lade energiselskaberne bruge over en milliard kroner på energispareindsatsen, samtidig med at han ved at fjerne nettomålerordningen vil straffe de danskere, der af egen lomme ønsker at finansiere et nyt solcelleanlæg. Både energiselskabernes spareindsats og nettomålerordningen for solceller giver det provenutab for statskassen, som ifølge ministeren er årsagen til, at solcelleordningen skal fjernes. Det giver absolut ingen mening, siger Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i TEKNIQ Installatørernes Organisation.

Han understreger, at TEKNIQ til hver en tid vil støtte initiativer, der øger omstillingen til vedvarende energi og øger energibesparelsesindsatsen.

– Men det skal ske på en afbalanceret og fornuftig måde. Vi forstår ikke, at regeringen har set sig gal på solceller og med djævlens vold og magt ønsker at bremse en af Danmarkshistoriens største energipolitiske succeser, for så i næste øjeblik at yde massiv støtte til energiselskabernes spareindsats. Regeringen kunne passende have brugt lejligheden til at tænke de midler, der nu gives til energiselskaberne, ind i en fremtidssikring af solcelleordningen, så det fortsat ville være attraktivt for danske boligejere at investere i solenergi. På den måde havde vi fået en langt mere fremtidssikret investering og strategi, siger Niels Jørgen Hansen.
Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156