23948sdkhjf

Videncenter: El-varme skræmmer købere væk

Nej tak, siger boligkøberne, når de opdager, at et hus opvarmes med el.
Et hus, der opvarmes med elradiatorer, er sværere at sælge end et hus med en anden varmekilde. Og ofte falder det også i pris, skriver Bolius.dk.

- Huse, der opvarmes med el, bliver altid prissat lavere end andre huse, og de er altid sværere at sælge, fordi prisen for elvarme er så høj, siger Allan Malskær, landsformand for Parcelhusejernes Landsforening.
Samme melding kommer fra Dansk Ejendomsmæglerforening.

- Folk har fået tudet ørerne fulde om, at det er dyrt med elvarme, så når det er angivet, at et hus har elvarme, nedsætter det salgsværdien og har en negativ effekt på prisen. Jeg har flere gange oplevet, at folk siger nej tak til et hus, kun fordi der er elvarme, siger Torben Strøm, næstformand i Dansk Ejendomsmæglerforening og ejendomsmægler i Nybolig i Haderslev.

Det er et faktum, at opvarmning med el-radiatorer er en dyrere opvarmningsform end så mange andre opvarmningsformer. El koster godt 2 kr. pr. kWh, og den årlige varmeregning for et hus på cirka 150 kvadratmeter kan løbe op i over 38.000 kr.

- Hvis man har elvarme i huset og planlægger at sælge, kan man gøre flere ting for at optimere salgsværdien. Man kan sørge for, at isoleringen i huset er i orden, man kan opgradere til nye el-paneler, og man kan kigge på, om der skal skiftes vinduer. Hvis man har et tæt hus, ender elvarme ofte med slet ikke at være så dyrt, siger Torben Strøm.
Kommenter artiklen (3)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109