23948sdkhjf

Mangel på borerigge forsinker dansk skifergas-boring

Energiselskabet Total kan alligevel ikke som planlagt begynde prøveboringer efter skifergas i Nordjylland i slutningen af året.
Markedet for borerigge er presset, derfor kan det franske energiselskab alligevel ikke som planlagt begynde prøveboringer efter skifergas i den nordjyske undergrund ved udgangen af året. Det skriver Ingeniøren.

Tidligst til august kan Total komme i gang med at bore, og årsagen er problemer med at sikre en borerig til projektet. For imens USA, ifølge Ingeniøren, har en stor gruppe af underleverandører, der servicerer energiselskaberne blandt andet i forhold til borerigge, så har man i Europa slet ikke den samme adgang til borerigge.

- Vi kan konstatere, at selskaberne især har travlt i Holland og Tyskland i øjeblikket, og det betyder altså, at vi ikke kan få en rig i tide, siger Henrik Nicolaisen, der er dansk projektleder for Total, til Ingeniøren.

Men selvom selskabet ikke kan begynde sine prøveboringer før om flere måneder, har Total stadig opgaver at udføre i forbindelse med den kommende nordjyske boring. Selskabet er således nu ved at forhandle kontrakter med danske og udenlandske underleverandører. Det skriver Ingeniøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078