23948sdkhjf

35 millioner skal styrke grøn omstilling

Regeringen og Enhedslisten har afsat 35 millioner på finansloven for 2013 til at styrke omstillingen til grøn økonomi gennem en bedre udnyttelse af ressourcerne.
Danmark producerer cirka 14 mio. tons affald om året. Der er rigtig mange uudnyttede ressourcer i affaldet, ligesom der er behov for at reducere affaldsmængderne. Derfor er der afsat penge på finansloven for 2013 til at styrke udnyttelsen af ressourcerne i affaldet.

- Hvad der var affald i går, er værdier i morgen. Vores affald indeholder masser af værdifulde ressourcer, hvoraf store dele er importerede. Dem skal vi udnytte bedre. Af hensyn til både økonomien, miljøet og konkurrenceevne, siger miljøordfører Lone Loklindt (R).

Midlerne vil blive fokuseret på områder, hvor der er størst potentiale for vækst og beskæftigelse. Det drejer sig blandt andet om udvikling af teknologi inden for vand, ressourcer og klimatilpasning. Eksempelvis forventes det globale forbrug af vand at stige med 50 procent frem mod 2030, og der kan være store beløb at hente, hvis danske virksomheder kan udvikle flere grønne løsninger.

- Ekstra midler giver dansk erhvervsliv muligheden for at udvikle en ny generation af grønne løsninger i stor skala. Det vil give job og vækst og kan være motor i den grønne omstilling. Og med de rigtige løsninger, kan det blive en eksportsucces for danske virksomheder, siger miljøordfører Torben Hansen (S).

SFs miljøordfører Eigil Andersen glæder sig især over, at satsningen kan være med til at skabe arbejdspladser.

- Nu satser vi på grønne jobs, og det kommer alle til gode. Både ingeniøren og biologen, der skal udvikle teknologien, og de faglærte og ufaglærte, som skal gøre den til virkelighed, siger miljøordfører Eigil Andersen (SF).
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156