23948sdkhjf

Udvalg godkender geotermi i Hillerød

I Hillerød er planerne om et geotermiprojekt nu et skridt nærmere en realisering. Økonomiudvalget har nemlig sagt god for, at Hillerød Forsyning går videre med projektet.
Om alt går vel, håber Hillerød Forsyning på at kunne levere geotermisk varme til sine forbrugere i januar 2018, og med økonomiudvalgets godkendelse kan forsyningen nu snart for alvor sætte gang i projektet. Det skriver Sn.dk.

- Det lyder som et rigtigt vigtigt projekt. Fordelene ved geotermi er så kæmpe store. Og både staten og kommunen har klimaambitioner og bør gå efter det, siger borgmester Kirsten Jensen til Sn.dk.

Forbrugerne sidder med risikoen
Det er dog ikke helt risikofrit at kaste sig ud i geotermiske projekter, man kan nemlig ikke på forhånd være sikker på, at de dyre boringer vil bære frugt. Og mislykkes projektet, så bliver det forbrugerne, der kommer til at stå med regningen, selvom de ingen geotermisk varme får.

Ifølge Sn.dk skal der i Hillerød investeres mellem 55 og 60 millioner kroner, før man ved, om der i det hele taget er noget at komme efter i undergrunden.

En risikorapport udarbejdet af Hillerød Forsyning viser dog ifølge Sn.dk, at regningen bliver til at overskue for forbrugerne. Hvis projektet eksempelvis må opgives efter at have kostet 100 millioner kroner, vil det give et tab på 5333 kroner per husstand, hvilket over en 25 års afskrivningsperiode vil betyde en årlig ekstraregning på 341 kroner inklusiv renter.

Boring i 2014
Hillerød Forsyning er nu klar til at begynde på VVM-redegørelsen, der forventes at tage omkring et år at lave. Det er forsyningens plan at begynde på seismiske undersøgelser i 2013 og at begynde en egentlig boring i 2014.

- Indtil videre kører vi efter planen, og vi regner stadig med, at vores plan holder. Det, der bliver interessant er, om vi til næste år er i stand til at træffe en beslutning om at gå videre med de seismiske undersøgelser, siger Alaa Barky, direktør for Hillerød Forsyning, til Sn.dk.

Byrådet skal endeligt godkende økonomiudvalgets beslutning onsdag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079