23948sdkhjf

Kamstrup tilslutter sig iPower

Målerproducenten skal dermed være med til at udvikle fremtidens energisystem i Danmark.
I 2025 skal 50 procent af Danmarks elektricitet komme fra vindenergi. iPower vil komme denne ambition i møde ved at udvikle et intelligent og fleksibelt energisystem, som kan håndtere den fluktuerende elproduktion.

iPower er et forskningsprojekt bestående af 32 samarbejdende partnere, forskningsinstitutioner og industrivirksomheder fra forskellige lande.

Institut for Elektroteknologi ved DTU koordinerer projektet og har det overordnede ansvar for, at iPower-platformen opnår de ønskede resultater. Partnergruppen, som udgør iPower-platformen, har både kapacitet og bredde til at udvikle og demonstrere løsninger, som dækker alle kritiske aspekter af intelligente energisystemer med fleksibelt forbrug.

- Kamstrup investerer betydelige ressourcer og midler i den fortsatte udvikling af vores Smart Grid-system, OMNIA, siger Henrik Bæk Jørgensen, senior product manager for Smart Grid ved Kamstrup, og fortsætter:

- Det er derfor kun naturligt, at vi går sammen med førende forskningsinstitutioner og virksomheder i dette projekt.

Leder af iPower-programmet, Anders Troi fra DTU, byder Kamstrup velkommen som nyt iPower-medlem.

- Intelligent energimåling er den uundværlige forudsætning for mange anvendelsesområder i Smart Grid-løsningerne, og Kamstrup har nogle kernekompetencer som en førende virksomhed inden for intelligent energimåling, siger Anders Troi.

Arbejdet i iPower er delt i syv arbejdsområder. Kamstrup vil deltage i arbejdsområdet for ”Domestic Demand Response” og vil levere intelligente elmålere, overvågningsenheder til transformerstationer, trådløs kommunikationsinfrastruktur og software til andre arbejdsområder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078