23948sdkhjf

Klimaministre samles i København: - Et kæmpe skulderklap

Omkring 50 ministre og ledere fra hele verden mødes for at tage de første skridt frem mod FN's klimatopmøde COP28

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik Dan Jørgensen sidder for bordenden, når omkring 50 ministre og ledere fra hele verden mødes for at tage de første skridt frem mod FN's klimatopmøde COP28 i december. Det sker ved Copenhagen Climate Ministerial 20.-21. marts

Danmark er blevet bedt om at afholde mødet af den nuværende og den kommende COP-præsident fra hhv. Egypten og Forenede Arabiske Emirater, skriver Klima, Energi- og Forsyningsministeriet i en pressemeddelelse.

- Det er et kæmpe skulderklap til Danmark, at vi nu for andet år i træk er blevet bedt af de respektive COP-formandskaber om at planlægge og gennemføre et så vigtigt møde. Ud over at vi selvsagt gerne vil biddrage til, at COP-processen ender med positive resultater for klimaet, er det også godt for vores land. Vi ønsker at være et foregangsland i den globale grønne omstilling, og så er der næppe bedre lejligheder til at vise danske løsninger end denne, siger Dan Jørgensen.

- Det er essentielt for klimaet at vi får ambitiøse resultater på dette års COP-møde. Der skal reduceres markant i udledningerne af drivhusgasser, og verdens fattigste lande skal have mere økonomisk hjælp til den grønne omstilling og til at tilpasse sig de klimaforandringer, der allerede nu mærkes negativt.

Ministrene skal på Copenhagen Climate Ministerial diskutere implementeringen af resultaterne fra sidste års klimatopmøde i Sharm el-Sheikh og samtidig sætte kursen frem mod COP28 i de Forenede Arabiske Emirater.

Det er første gang siden COP27 i Sharm el-Sheikh, at klimaministre og fremtrædende politiske stemmer samles for at diskutere de centrale emner, der også vil være omdrejningspunkt for COP28. Den nuværende egyptiske COP-præsident Sameh Shoukry vil dele formandskabet på mødet med den tiltrædende COP-præsident Sultan Ahmed al-Jaber fra de Forenede Arabiske Emirater, ligesom FN’s klimachef Simon Stiell også har meldt sin deltagelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11