23948sdkhjf

Fynboer vil lave markedets mest effektive energiløsninger

Et generationsskifte har skabt store forandringer og øget fokus på optimering af energiløsninger hos Exodraft A/S

Selvom Exodraft A/S ikke fylder deres over 8000 kvadratmeter store lokaler i Langeskov ud endnu, står lokalernes størrelse fuldt på mål med virksomhedens ambitioner.

- Vi vil være markedets mest effektive og troværdige inden for optimering af energiløsninger, fastslår direktør Anders Haugaard over for fyens.dk.

Exodraft A/S fremstiller blandt andet røgsugere og løsninger til genvinding af varme, mens man de seneste år også har opkøbt en række køle- og varmepumpevirksomheder.

Anders Haugaard tiltrådte som direktør i virksomheden i 2021 - samme år, som man flyttede til Langeskov. Han fortæller, at virksomheden siden har undergået en stor forandring, hvor det især er det øgede fokus på bæredygtige energiløsninger, der har sat dagsordenen.

2023 har i øvrigt budt på virksomhedens største varmepumpeprojekt nogensinde, da man indgik en aftale om at levere en 22 megawatt varmepumpe til et nyt biomasseanlæg hos Silkeborg Forsyning. 

Anders Haugaard ser også et stort potentiale i at forholde sig teknologisk til problemet med de mange brændeovne, der står rundt om i danskernes stuer. Han vil forsøge at gøre fyring med fast brændsel så bæredygtigt som muligt.

Derfor har virksomheden udviklet et elektrostatisk partikelfilter, der skal sidde som sidste led på skorstenen, hvorfra det vil fjerne de potentielt sundhedsskadelige partikler.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kampen om vanvidsbonusser: Professor venter sejr til ansatte
Vestas napper ordre i Argentina
PtX-fabrik får stor milliongaranti
Vestforbrænding jubler over stor interesse for fjernvarme
Endnu et år med tocifret vækst hos Niras
Norlys og Siemens Energy vil rejse 300 millioner til nyt energimuseum
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.125