23948sdkhjf

Kommune vinder Energi- og Miljøprisen 2023

Energiforum Danmark har peget på årets modtager af Energi- og Miljøprisen

8. marts uddeler Energiforum Danmark årets Energi- og Miljøpris i forbindelse med Energiforum 2023. 

Årets vinder er Aarhus Kommune, og priskomitéen har lagt vægt på kommunens mangeårige indsats på energi- og klimaområdet. 

"Aarhus Kommunes indsats er ikke blot grundig og bredtfavnende, men fungerer også som inspiration for andre i branchen", lyder det i en pressemeddelelse fra Energiforum Danmark.

Der er blandt andet blevet lagt mærke til kommunens tiltag i forhold til energirenoveringer, datadrevet energiledelse, stiftelse af kommunalt selskab til solceller, erhvervsnetværk for klima og deltagelse i forsøg med bygningshubben.

- Mange bække små – kunne man fristes til at sige. Aarhus Kommune har en vis tyngde og en stor berøringsflade. Kommunen er derfor en meget vigtig spiller på energi- og klimaområdet. Med deres indsatser har de vist, at de handler på udfordringerne på flere forskellige fronter. Og det er i respekt for og i anerkendelse af dette, at vi gerne vil overrække årets pris til Aarhus Kommune, siger formanden for Energiforum Danmark Heine Knudsen.

- Og så må vi ikke glemme, at medarbejderne i Aarhus Kommune gerne deler ud af deres erfaringer og gerne samarbejder om udvikling af løsninger og kommune-udbud. Det er helt afgørende med de udfordringer, vi står overfor på energi- og miljøområdet, tilføjer han.

Prisen vækker naturligvis glæde i Aarhus Kommune.

- Vi er naturligvis glade for den anerkendelse af mange års indsats, som der ligger i tildelingen af Miljø- og energiprisen, lyder det fra økonomichef Michael Johansson, Teknik og Miljø.

- Vi har altid haft god opbakning af et byråd, som både har haft øje for de gevinster, vi kunne hente og samtidig har været risikovillige, når vi ville i gang med noget nyt, konstaterer han.

Uddelingen af Energi- og Miljøprisen binder en sløjfe på to netværksdage på Hotel Nyborg Strand, hvor fokus i år har været på vejen mod elektrificeringen og de udfordringer, der er forbundet med det.

Energiforum Danmark har uddelt Energi- og miljøprisen siden 1984 og prismodtagerne tæller forskellige personer og organisationer fra Novo Nordisk og Connie Hedegaard til Skive Kommune og arkitekt Kasper Guldager.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kampen om vanvidsbonusser: Professor venter sejr til ansatte
Vestas napper ordre i Argentina
PtX-fabrik får stor milliongaranti
Vestforbrænding jubler over stor interesse for fjernvarme
Endnu et år med tocifret vækst hos Niras
Norlys og Siemens Energy vil rejse 300 millioner til nyt energimuseum
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.11