23948sdkhjf

Ørsted vil hjælpe regeringer med at realisere havvinds fulde potentiale

Ørsted er det første energiselskab, der slutter sig til Global Offshore Wind Alliance (GOWA).

GOWA er en ny global organisation, der samler regeringer, den private sektor, internationale organisationer og andre interessenter om det fælles formål at accelerere udbredelsen af havvind. 

Alliancen blev etableret sidste år på COP27 af Det Internationale Agentur for Vedvarende Energi (IRENA), Global Wind Energy Council (GWEC) og den danske regering.

- GOWA rummer et enormt potentiale, fordi alliancen gør det muligt for lande og regeringer at dele erfaringer og fremme de bedste løsninger inden for havvind og dermed spare værdifuld tid i den hårdt tiltrængte globale udbygning af havvind, siger Mads Nipper, koncernchef og administrerende direktør for Ørsted og tilføjer: 

- I dag tager det ofte længere tid at planlægge en havvindmøllepark end at bygge den. Det er nødvendigt, at regeringer og den private sektor samarbejder om at skabe et incitamentsskabende lovgivningsgrundlag og effektivisere godkendelsesprocesserne. Med GOWA kan vi fremskynde udbredelsen af havvind og hjælpe nye markeder med at komme godt i gang. 

Ved at slutte sig til GOWA bidrager Ørsted at realisere alliancens ambition om en installeret havvindkapacitet på mindst 380 GW i 2030 og en stigning i den installerede kapacitet på mindst 70 GW om året fra 2030.

Alliancens medlemslande omfatter Australien, Belgien, Colombia, Danmark, Tyskland, Irland, Japan, Holland, Norge, Portugal, Spanien, Saint Lucia, Storbritannien og USA, og flere lande forventes at slutte sig til.

Havvinds fulde potentiale

Ifølge prognoser fra Det Internationale Energiagentur (IEA) og IRENA er der behov for at installere en kapacitet på 2.000 GW havvind inden 2050 for at holde den globale temperaturstigning på maksimalt 1,5 °C og opnå en nettoudledning på nul inden 2050. 

Ifølge en analyse fra Verdensbanken af det globale vindatlas’ kortlægning af havvindressourcer, kan der teknisk set udvindes mere end 71.000 GW havvindkapacitet på verdensplan. 

Alligevel var den globale installerede havvindkapacitet kun 57 GW i 2021.

Kilde: Ørsted

Se nøgletal for:
Læs mere om: GOWA
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.019