23948sdkhjf

Hanstholm Havn får ny lussing med udskudt vindmølleprojekt

Hanstholm Havn, der i forvejen er hårdt ramt på økonomien med enorm gæld og underskud samt konstruktionsfejl, får nu en ekstra lussing. 

Den forretning, havnen skulle have haft på projektet, er selvfølgelig blevet udskudt nu Niels Jørgen Pedersen, borgmester i Thisted Kommune

EU-retten har sat en foreløbig stopper for en plan, hvor mindst 30 havvindmøller med en samlet kapacitet på 450 megawatt skulle sættes op i Vigsø Bugt nordøst for Hanstholm Havn.

Det er et af 31 projekter, hvor Energistyrelsen har sat behandlingen af nye ansøgninger efter den såkaldte åben dør-ordning i bero, indtil det er afklaret, om ordningen er i strid med EU-retten. 

Tilladelsen til projektet i Vigsø Bugt skulle netop gives efter åben dør-ordningen, og med Energistyrelsens udmelding risikerer projektet at gå i dvale.

- Det er en mærkelig proces. Den forretning, havnen skulle have haft på projektet, er selvfølgelig blevet udskudt nu, men jeg tror på, det bliver til virkelighed på et tidspunkt, siger borgmester i Thisted Kommune, Niels Jørgen Pedersen (V) til TV Midtvest.

Udvinde strøm fra havvind

Hanstholm Havn har tidligere meldt ud, at man fremover vil satse på at etablere såkaldte Power-to-X-anlæg på havnen. Det er anlæg, som for eksempel kan omdanne strøm fra vindmøller til brint.

Til sådan et anlæg er det nødvendigt at have en masse strøm i nærheden for at kunne producere brint. Det skulle havvindmøllerne have sørget for, skriver mediet.

- På lang sigt har det ingen konsekvenser, at projektet er forhalet. Men jeg er ærgerlig over, at der ikke kommer mere gang i tingene. Det er fodslæbende, synes jeg, siger borgmesteren til tv-stationen.

Efter millionunderskud: Her ligger Hanstholms Havns forretning

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126