23948sdkhjf

Forsyningstilsynet udvider undersøgelse af elhandelsvirksomheder

Forsyningstilsynet åbnede sidste år en undersøgelse af energiselskabet Modstrøm, på mistanke om at selskabet har beholdt sine kunders tilgodehavender, når kunderne skiftede selskab.

Nu har tilsynet åbnet nye sager mod i alt ni elhandelsvirksomheder for at undersøge om de overholder lovgivningen krav om slutafregning og tilbagebetaling er kunders tilgodehavender. 

- Vores informationer og indledende undersøgelser har afdækket en risiko for, at elforbrugere ikke har fået udbetalt deres penge rettidigt eller i værste fald slet ikke. Vi sætter derfor nu ind med en mere omfattende kontrol af elhandelsvirksomhedernes praksis på området, siger Forsyningstilsynets direktør, Carsten Smidt i en pressemeddelelse. 

De ni åbningsskrivelser kommer oven i den undersøgelse, som Forsyningstilsynet allerede har sat i gang af Modstrøm Danmark A/S.

De ni yderligere sager omfatter Andel Energi, Energy A/S (tidl. Blue Energy A/S), Edison EL ApS (tidl. Den Glade Eltavle ApS), Nettopower, OK A.m.b.a., Power4U ApS, Strømtid ApS, Velkommen samt Vindstød.

Hvornår undersøgelserne af de ni selskaber er tilvejebragt vides endnu ikke. 

Lovgrundlag

Det fremgår af bekendtgørelse om elhandelsvirksomhedernes opgaver og forpligtelser i forbindelse med levering af elektricitet til elforbrugere (elleveringsbekendtgørelsen), at en elkunde skal modtage en slutafregning fra elhandelsvirksomheden senest 6 uger efter, at skift af elhandelsvirksomhed har fundet sted i datahubben, eller fra tidspunktet for leveringsophør på den fraflyttede adresse i forbindelse med flytning.

Det fremgår endvidere af lovbekendtgørelse om elforsyning (elforsyningsloven), at for meget betalte acontobeløb skal tilbageføres til elkunden samtidig med årsafregning eller slutafregningen.

Forsyningstilsynet fører tilsyn med de pågældende bestemmelser i elleveringsbekendtgørelsen, og har ifølge elforsyningsloven mulighed for at påbyde, at forhold, der strider mod loven eller regler udstedt i medfør af loven bringes i orden straks eller inden en nærmere angiven frist.

Kilde: Forsyningstilsynet

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Kampen om vanvidsbonusser: Professor venter sejr til ansatte
Vestas napper ordre i Argentina
PtX-fabrik får stor milliongaranti
Vestforbrænding jubler over stor interesse for fjernvarme
Endnu et år med tocifret vækst hos Niras
Norlys og Siemens Energy vil rejse 300 millioner til nyt energimuseum
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.109