23948sdkhjf

Global ingeniørrådgiver ser muligheder i Bornholm og energiøen

Energiø Bornholm, er en af årsagerne til, at Ingeniør- og designrådgiveren AFRY, nu gør indtog på Bornholm. 

Det skriver AFRY i en pressemeddelelse og fortæller, at virksomheden pr. 1. marts har overtaget HB-TECH i Rønne, der er specialiseret i automationsløsninger til forsyningssektoren og industrien. 

Udover Energiø Bornholm er solcelleparken Kildevad og en større lokal biogasproduktion blandt nye grønne initiativer på øen, som tegner godt for den teknologiske udvikling af øens forsyningsinfrastruktur, og som peger på et fremtidigt behov blandt øens industri- og forsyningsvirksomheder for lokale ingeniører indenfor bl.a. automation, elektroteknologi, robotter, PLC og kontrol- og overvågningssystemer som Scada. 

Nystartet automatiserings specialist

Siden 2021 har HB-TECH, der er stiftet og ledet af ingeniørerne Henrik Fuglsang og Brian Chabert-Hansen, arbejdet med netop de automationsfaglige discipliner.

Med overtagelsen får de og øens forsyningssektor og industri hele AFRY’s team for Advanced Automation og 19.000 globale ingeniørkolleger i ryggen - og det ser de perspektiver i: 

-I vores henseende ligger AFRY’s styrker i et stort bagland med ressourcer til at bakke op om de opgaver, vi normalt vil tage, men også muligheder for at byde mere bredt ind på opgaver, da der er mange forskellige kompetencer at trække på,  siger Brian Chabert-Hansen, projektingeniør inden for Advanced Automation. 

Forretningspartneren Henrik Fuglsang peger på, at overtagelsen både sikrer HB-Techs nuværende kunder, og gør det muligt at hjælpe flere nye bornholmske virksomheder med at holde hånden under deres produktion og serviceydelser og at skalere deres forretninger til gavn for øens beskæftigelse. 

Et spændende lokalt marked

I AFRY glæder Kasper B. Nielsen, leder af Advanced Automation, sig over forretningsudvidelsen og samarbejdet med de to nye kolleger og den videre udvikling af forretningen på Bornholm. 

- Bornholm er et spændende marked, hvor forsyningsinfrastrukturen er veletableret, men hvor anlæggene også har potentiale for at blive optimeret både effektmæssigt og økonomisk med ny teknologi og automatiserede robotløsninger, siger Kasper B. Nielsen, Market Area Manager for Advanced Automation i AFRY i Danmark. 

AFRY er en international ingeniør-, design- og rådgivningsvirksomhed med 19.000 medarbejdere - heraf 750 i Danmark.  Med Bornholm på landkortet har AFRY nu ni kontorer landet over; Aalborg, Herning, Aarhus, Kolding, Kalundborg, Herlev, Nordhavn, Tórshavn og nu Rønne.

AFRY opererer inden for infrastruktur, industri, energi og digitalisering med bæredygtighed som overskrift. I 2021 omsatte koncernen for knap 2 mia. euro (15 mia. kr.).

Artiklen er en del af temaet Energiøerne.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141