23948sdkhjf

Solgt for trecifret millionbeløb: Varmepumpe-producent får ny ejer

Solar overtog den 1. marts 51 procent af aktierne i ThermoNova. Det oplyser parterne i pressemeddelelse.

Prisen er 174 mio. kr. hvoraf de 164 mio. kr. udbetales med det samme, og op til 10 mio. kr. indgår som en variabel udbetaling.

ThermoNova udvikler og leverer en ny og anderledes type modulopbyggede varmepumper, der giver mulighed for store og energieffektive varmeløsninger specielt i industrien.

- I ThermoNova oplever vi stor interesse for vores unikke løsninger også uden for landets grænser. Solar har stor erfaring med at markedsføre, sælge og distribuere klima- og energiløsninger i Danmark, Sverige, Norge, Holland og Polen, og derfor giver dette partnerskab os mulighed for at accelerere vores vækst også uden for Danmarks grænser, udtaler Mads Hougaard, medejer af ThermoNova.

Virksomheden i Nibe har de senere år haft stor succes med at sælge større varmepumper til produktionsvirksomheder, landbrug, boligforeninger og mange andre kundetyper. Som nogle af de få har ThermoNova fundet en løsning, der kan hjælpe virksomheder med store varmebehov baseret på naturligt propankølemiddel.

- Behovet for energieffektive løsninger er stærkt stigende, og som virksomhed har vi et ønske om og en pligt til at være en del af den grønne omstilling. ThermoNova kommer med nogle unikke løsninger med et stort potentiale, og det vil styrke vores position som en virksomhed inden for klima- og energiløsninger, siger Jens Andersen, CEO i Solar-koncernen.

- Samarbejdet skal være med til at sætte ekstra skub i den grønne omstilling. Teknologien er moden til, at vi kan løse et opvarmningsproblem hos de større virksomheder, og dermed også give dem et bedre alternativ til olie og gas – både i form af virkningsgrad, mindre CO2-afgift og påvirkning af miljøet generelt, så jeg har store forventninger til fremtiden, fortsætter Jens Andersen.

Han understreger, at Solar med ThermoNova investerer i en sund og kompetent virksomhed. Potentialet er stort, og med den rette kapital kan målsætningen om at firdoble kapaciteten i slutningen af året blive realiseret. I 2022 fik Solar installeret varmepumper fra ThermoNova på taget af deres nye lagerbygning, som bliver forsynet af solenergi.

Se nøgletal for:
Læs mere om: bæredygtighed
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.625