23948sdkhjf

Hillerød får CO2-neutral varme for en halv milliard

Den klimavenlige fjernvarme skal komme fra undergrunden, og det er forventningen at den geotermiske varme vil nå ud i de hillerødske radiatorer i januar 2018.
Med et nyt varmeværk baseret på geotermisk varme til en samlet værdi af omkring en halv milliard kroner, forventer Hillerød Forsyning at kunne sænke varmeprisen fra 2018, hvor den geotermiske varme efter planen skal cirkulerer i de hillerødske varmerør. Det skriver HillerødPosten.

Det nye varmeværk skal hente vand op fra undergrunden i omkring to kilometers dybde. Når vandet kommer op er det omkring 60 grader varmt, og det skal ifølge avisen efterfølgende varmes yderligere ti grader op ved hjælp af biobrændsel.

- Det smarte ved processen er, at man får dobbelt så megen varme ud af den energi, man bruger på at varme vandet op, forklarer forretningschef i Hillerød Forsyning, Kjeld Oksbjerg, til HillerødPosten.

Det nye værk er budgetteret til 549 millioner kroner, som det kommunalt ejede Hillerød Forsyning nu skal ud og låne

- Det er mange penge, men i forhold til, at vi i dag køber brændsel for omkring 250 millioner kroner om året er det ikke store tal, siger Kjeld Oksbjerg til avisen.

Intet er sikkert endnu
Men selvom det måske umiddelbart lyder godt med lavere varmeregning, er det for tidligt at begynde at glæde sig i Hillerød. For inden værket når så langt som til at sende den geotermiske varme ud i radiatorerne, står projektet overfor en del usikkerheder.

I første omgang skal en undersøgelse af undergrunden vise, om det underjordiske vand er egnet til jordvarme. Og skulle det senere i processen vise sig, at undergrunden under Hillerød alligevel ikke er egnet til geotermi, vil regningen ende hos forbrugerne.

Det er planen, at det nye værk skal ligge på Solrødgård på Lyngevej uden for byen. Hillerød Forsyning skal overtage grunden fra Hillerød Kommune til markedspris. Det er desuden planen, at der skal ligge en række anlæg på grunden, der får titel af energi-, klima og miljøpark, skriver HillerødPosten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078