23948sdkhjf

Ny fond klar med 250 millioner kroner til investeringer i underleverandører i vindsektoren

CoreCapital og Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) etablerer fond med fokus på danske underleverandører - i første omgang er der især fokus på vindrelaterede virksomheder.

Fonden  starter ud med et tilsagn på 250 mio. kr. fra investorer, men med løbende kapitalrejsning i takt med at investeringerne materialiserer sig. Copenhagen Infrastructure Partners P/S og en række af selskabets partnere investerer 100 mio. kroner.

Fonden skal i første omgang investere i de "mange stærke, mindre danske virksomheder, der som underleverandører til den grønne energiindustri spiller en afgørende rolle i den danske og globale grønne omstilling til vedvarende energi", lyder det i en pressemeddelelse.

Bag fonden står CoreCapital, der med Rolf Kragelund og John Agerholm i spidsen har mange års erfaring fra den danske og internationale energibranche, management consulting, private equity og med investeringer i virksomheder inden for vindenergi. 

Som led i CIP’s investering i den nye fond vil Michael Hannibal, Partner i CIP med mange års erfaring fra vindenergiindustrien, supportere CoreCapital og levere løbende strategisk rådgivning til fordel for fondens virksomheder og investorer. 

CoreCapital er en selvstændig virksomhed, hvor CIP ikke tager del i den daglige drift.

- Det glæder os at kunne præsentere vores nye fond. Vi har igennem mange år ved selvsyn kunnet observere det store potentiale i den danske underleverandørkæde i energiindustrien – og vi ser frem til med den nye fond at kunne investere i dette potentiale og bidrage til konsolideringen i en så vigtig industri for Danmark og den grønne omstilling, siger John Agerholm, CoreCapital.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142