23948sdkhjf

47.000 private ejere af vedvarende energianlæg skal betale millioner tilbage

En fejl i udbetalingerne af overskudsproduktion fra private anlæg, der producerer strøm fra solceller, vindmøller eller biogasanlæg betyder, at op imod 47.000 borgere i denne uge får en kedelig besked i e-boks.

Budskabet er, at de i perioder sidste år har fået for høj betaling for deres salg af overskuds-strøm til det kollektive elnet og derfor skal betale penge tilbage. 

I snit kan private ejere af solcelleanlæg se frem til at skulle betale 1600-1800 kr. tilbage til Energistyrelsen, som samlet set er på vej til at opkræve 182 mio. kr.  Det fremgår af en pressemeddelelse fra Energistyrelsen.

Energistyrelsen skriver, at de berørte ejere af private VE-anlæg i en periode i 2022, har fået udbetalt fuld markedspris på el, selvom de har en fast afregningspris, der er lavere,

Udbetalingsfejlen skyldes - skriver Energistyrelsen - "at den nuværende afregningspraksis ikke er designet til at håndtere vedvarende, ekstraordinært høje elpriser". 

Kravet om tilbagebetaling gælder for dem, der har et anlæg, som er godkendt til et pristillæg med fast afregningspris, og som har en overskudsproduktion. Overskudsproduktionen opgøres lidt forskelligt afhængigt af de afregningsmetoder, der gælder for anlæggene, lyder det. 

Støtteordningerne giver anlægsejerne ret til en fast afregningspris. Det betyder, at de skal modtage eksempelvis 60 øre pr. kWh for overskudsproduktionen på deres anlæg, uanset om prisen på markedet er højere eller lavere end de 60 øre. 

De ca. 47.000 anlægsejere, der nu skal betale penge tilbage, er de, der har fået udbetalt den fulde markedspris, som i en periode har ligget over den faste afregningspris, der indgår i deres støtteordning.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126