23948sdkhjf

Verdens længste vindmøllevinge forlader Danmark

Netop nu står verdens længste vindmøllevinge parkeret på en specialtransport hos SSP Technology klar til at blive fragtet til test i Bremerhaven i Tyskland.
Med en længde på 83,5 meter og en rotordiameter på 171,2 meter er vingen den største, der er produceret til dato. Kunden er Samsung Heavy Industries fra Korea der skal bruge vingen til sin nye 7 MW vindmølle.

- Med første vinge i stilling til test kan vi nu bruge den næste tid til evaluering af denne første del af projektet. Så snart vingen har gennemgået en succesfuld test, vil vi starte op på produktionen af de efterfølgende tre prototype vinger, siger Flemming Sørensen som er teknisk direktør og grundlægger af SSP Technology.

Flemming Sørensen har været involveret i projektet fra start til slut, og sammen med et team af kompetente kollegaer har han overvåget den hårfine balance mellem succes og fiasko, som er en naturlig del af håndteringen af så stort et projekt.

- Udvikling og produktion af verdens længste vinge er ikke noget, der sker fra den ene dag til den anden. Det er en ekstremt skrøbelig proces, som kræver konstant fokus, test og opfølgning. I tæt samarbejde med kunden har vi sørget for, at ingenting er overladt til tilfældighederne, og daglige koordineringsmøder, kvalitetstjek og inspektioner har været en naturlig del af vores arbejdsdag gennem de sidste 15 måneder, siger Flemming Sørensen.

Torsdag vil testvingen forlade SSP Technology og påbegynde den 170 kilometer lange rejse fra Stenstrup til Esbjerg, hvor den skal skibe ud til Bremerhaven. Med en maksimal hastighed på op til 50 km/t og en total længde på 100 meter, kræver en specialfremstillet transport som denne meget planlægning såvel som præcis og omhyggelig håndtering.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078