23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme bliver en del af Dansk Brint Alliance

Det strategiske partnerskab, Dansk Brint Alliance, samler en række centrale aktører, der alle har fokus på at styrke den danske industrielle udvikling og opskalering af grøn brint og PtX.

Formålet med Dansk Brint Alliance er at sikre den danske position som foregangsland i et helt nyt industrieventyr.

Nu styrkes Dansk Brint Alliance ved, at også Dansk Fjernvarme indtræder i det strategiske samarbejde.

Det oplyser Dansk Brint Alliance i en pressemeddelelse.

Dansk Fjernvarme bidrager med erfaringer fra en veletableret infrastruktur, der kommer til at blive kernen i bl.a. at udnytte overskudsvarmen fra brint- og PtX-produktion samt levere biogen CO2 til produktion af grønne brændsler. Den danske fjernvarme bidrager positivt til både den grønne omstilling og effektivt udnytter ressourcer til gavn for forsyningssikkerheden.

Derfor indlemmes Dansk Fjernvarme i arbejdet for at gøre grøn, dansk brint til en samlet eksportløsning.

- Vi er rigtig glade for at blive en del af Dansk Brint Alliance. Fjernvarmesektoren spiller en væsentlig rolle i det danske mål om en succesfuld grøn omstilling. Ved brint- og PtX-produktionen kan fjernvarmen forbedre energieffektivitet, økonomi og klimabidrag gennem udnyttelse af overskudsvarmen fra processerne. Derudover har vi i fjernvarmesektoren et stort potentiale for fangst af biogen CO2 fra affaldsenergi- og biomasseanlæg, som er en nødvendig del af produktionen af de grønne kulbrinter, der i fremtiden skal drive eksempelvis fly og skibe, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme.

- Det er både glædeligt og vigtigt, at Dansk Fjernvarme nu er indtrådt i Dansk Brint Alliance. Der er store perspektiver i sektorkobling og effektiv energiudnyttelse ved at inddrage fjernvarmeinfrastrukturen i brint- og PtX-kredsløbet. Det handler både om overskudsvarme fra elektrolyseanlæggene og udnyttelse af biogen CO2 som en værdifuld ressource i produktionen af fremtidens grønne brændsler. Danmark har alle muligheder for at blive global leder på både produktion og eksport af grønne brændstoffer såvel som komplette, cirkulære løsninger, og her er Dansk Fjernvarme en vigtig medspiller, siger Tejs Laustsen Jensen, direktør i Brintbranchen.

- Den danske brint og PtX industri står på spring for at blive det næste store erhvervseventyr. I Dansk Brint Alliance adresserer vi både de store potentialer, men også de barrierer der udfordrer udviklingen. Det er potentialer og barrierer som branchen vejer op når der skal træffes investeringsbeslutninger, og når der i sidste ende skal trykkes på knappen. Derfor er det enormt glædeligt at vi nu kan sætte et link mere i den værdikæde vores alliance repræsenterer med Dansk Fjernvarme. Den danske fjernvarme industri er i sig selv et godt eksempel på, hvor langt man kan komme med nytænkning, offentligt-privat samarbejde, og tæt dialog mellem aktører. Vi glæder os til at sætte spot på endnu mere sektorkobling og endnu mere anvendelse af biogen CO2 i den danske PtX produktion, og hilser Dansk Fjernvarme og deres medlemmer velkommen i Dansk Brint Alliance, siger Troels Ranis, direktør i DI Energi.

Se nøgletal for:
Læs mere om: brint
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.547