23948sdkhjf

Tilslutning til fjernvarme: Rekordhøjt tempo i Middelfart

Den 6. december åbnede Middelfart Fjernvarme for tilmeldingerne til fjernvarme i Ø-kvarteret – og bare 17 dage senere kunne man konstatere, at der var den nødvendige tilslutning til projektet.

Bestyrelsen mangler dog endnu at beslutte den endelige godkendelse og igangsætning af projektet, inden fjernvarmeselskabet kan komme videre med at udfase naturgassen i området og tilbyde fjernvarme til de godt 700 nye forbrugere.

Det oplyser Middelfart Fjernvarme i en pressemeddelelse.

Frem til bestyrelsen forventes at godkende og igangsætte projektet sidst i marts, kan forbrugerne i området stadig nå at komme med på Middelfart Fjernvarmes garantiordning, fortæller forsyningschef Daniel Kjær Sørensen.

- Med ordningen holder vi hånden under forbrugerens gas- eller oliefyr, indtil vi er færdige med at installere fjernvarmen. På den måde sikrer vi varmen hos vores kommende kunder, forklarer han og fortsætter:

- Så vil man have den fordel, er det om at tilmelde sig inden den 1. maj 2023. Man kan selvfølgelig også sagtens komme med på fjernvarmevognen senere – men til den tid har vi desværre ikke mulighed for at tilbyde garantiordningen længere.

Det er aldrig før sket i Middelfart Fjernvarmes historie, at et fjernvarmeprojekt er kommet så tæt på en realisering på så kort tid. Og det glæder direktør Jesper Skov at se den massive opbakning, man er blevet mødt med.

- Jeg vil gerne sige forbrugerne i området en stor tak for deres enorme interesse og engagement i at få udbredt fjernvarmen i Middelfart, siger han og tilføjer:

- At det er gået så stærkt, gør jo, at vi kan gå endnu hurtigere i gang med det indledende arbejde for at få projektet ført ud i livet.

Middelfart Fjernvarme forventer, at projektet i Ø-kvarteret får grønt lys fra bestyrelsen i april måned, hvorefter fjernvarmearbejdet for alvor kan gå i gang.

Først skal de nødvendige myndighedsgodkendelser dog lige indhentes, ligesom projektet skal i udbud – og dernæst er man så klar til at gå i jorden i efteråret 2023.

De første forbrugere kan se frem til at komme af med naturgassen i midten af 2024, når varmecentralen står klar til forsyning af området.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094