23948sdkhjf

DI ønsker vished om dansk brintinfrastruktur

For at gøre dansk PtX-produktion til det næste erhvervseventyr, er der behov for en stærk infrastruktur og rigelige mængder af grøn strøm, mener branchedirektør i DI Energi Troels Ranis

- Der er en reel risiko for, at Danmark sakker bagud i PtX-kapløbet, og at »first mover«-fordelene, som vi i den grad har høstet i vindmølleindustrien, glider os af hænde.

Sådan lyder det fra Mads Nipper, CEO, Ørsted, og Jakob Baruël Poulsen, managing partner, Copenhagen Infrastructure Partners i en kronik i dagens udgave af Berlingske Tidende.

De to topchefer efterlyser, at de besluttede ambitioner for havvindudbygningen realiseres hurtigst muligt, og at eksisterende åben dør-projekter sættes i gang. 

For det andet at der er politisk vilje til at etablere en brintinfrastruktur, som senest i 2028 skal stå klar til transport af brint fra Jylland til Tyskland.

I Dansk Industri (DI) nikkes der anerkendende til energichefernes synspunkter.

- Hvis vi skal udnytte det fulde potentiale for PtX-produktion i Danmark, er det helt afgørende, at rammerne kommer på plads inden længe. Udviklere som CIP og Ørsted skal træffe investeringsbeslutninger inden sommer for at nå ambitionerne til tiden i 2030. De beslutninger vedrører milliarder af kroner, og derfor er de nødt til at kende deres rammer og vilkår på forhånd. Her er visheden omkring en dansk brintinfrastruktur over den tyske grænse fundamental, fordi den skaber grobund for en velfungerende brintsektor med eksport til nabolandene, siger Troels Ranis, vicedirektør i DI, til erhvervsmediet DI Business.

Han tilføjer:

- For at gøre dansk PtX-produktion til det næste erhvervseventyr, er der udover en stærk infrastruktur, også brug for rigelige mængder af grøn strøm. Langt over halvdelen af en business-case på produktion afhænger nemlig af strømprisen. Derfor kan man ikke sige brintproduktion uden også at sige turbo i udbygningen af havvind og mange flere åben dør-projekter.

Se nøgletal for:
Læs mere om: PtX
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Energistyrelsen tilbyder Nord Stream-selskab at deltage i bjærgning
Envidan: Bæredygtighed skal ikke centraliseres
Makeen Energy fejlfinder og sælger via metaverset
Godsejerpar har kæmpet indædt mod vindmøller - nu er et endnu større projekt dukket op
Offshore-koncern vender millionunderskud til overskud
Efter bonusfest: Energibranchen vil sikre loft
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Transportmagasinet
Licitationen
Søfart

Send til en kollega

0.55