23948sdkhjf

Nordic Solar indviede sin første solpark i biodiversitetens tegn

Nordic Solar indviede fredag 27. januar sin solpark i Lysabild på Als. 

Som noget helt særligt er solparken udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet - en tilgang, der skal danne rammen for Nordic Solars fremtidige solparker. Det sker af hensynet for og missionen om at passe på natur og dyreliv i og omkring solparkerne. 

Parken er opført i samarbejde med Skjern Paper og til stede ved indvielsen var både Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen og direktør for Skjern Paper, Nikolaj Bjerre Thybo. 

- Vi er rigtige glade for og stolte af åbningen af vores nye solpark. Vi ønsker at sætte fokus på og tage hensyn til dyreliv og natur i vores solparker, og det er fantastisk at mærke den store opbakning, der er fra både politisk hold og fra erhvervslivet, siger Glenn Aagesen, CCO hos Nordic Solar. 

Foruden Skjern Paper og Mols Consulting har også Ewii haft en finger med i etableringsplanerne. Parterne har nemlig indgået en strømsalgsaftale.

Derudover har Nordic Solar samarbejdet med Our New Energy og Energi Team samt Sparekassen Kronjylland som byggefinansieringspartner. Herudover har Sunotec, HC Entreprenøren, L-Engineering, Mikra og Delpro deltaget i projektet.

Høj efterspørgsel kræver fokus

Efterspørgsel på grøn energi, og herunder solenergi, er steget voldsomt de seneste år. Det medfører et stigende behov for landarealer til solparker, og hermed et større behov for fokus på at indtænke biodiversitet.

Området omkring solparken i Lysabild er udviklet af biodiversitetskonsulenter fra Mols Consulting, der har mange års erfaring inden for natur- og miljøplanlægning.

Omkring parken er der plantet levende hegn, der vil afskærme for indsyn til solparken fra omkringliggende beboelse. Ligesom der er er genetableret vandhuller og placeret fældede træstammer omkring solcellerne, til glæde for forskellige insekter, svampe og dyr.

.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142