23948sdkhjf

Evida omorganiserer sig: Udviklingsdirektøren smutter - ny CCO kommer til

Pr. 1. februar 2023 ændres Evidas organisation. 

Henrik Jensen tiltræder som Evidas nye CCO. Samtidig  stopper Strategi & udviklingsdirektør Peter Kristensen i Evida.

Et stærkere Evida

Henrik Jensen har 13 års erfaring med grøn omstilling og arbejder i dag som COO hos Global Wind Service. Han har en MBA i forandringsledelse, og derudover har han bl.a. erfaring fra Siemens Gamesa og Shell.

Hos Global Wind Service har han ansvaret for operationen, der håndterer installation og service af vindmøller globalt. Henrik Jensen har således en stærk baggrund inden for projekt- og porteføljestyring med fokus på den grønne omstilling. Den viden vil han tage med videre til Evida.

- Udfasningen af naturgas og udviklingen inden for fremtidens grønne gasser er afgørende for energisystemet. Evida er således på en spædende rejse, hvor omstillingen til grøn energi er nøgleopgaven. Sammen med Evidas medarbejdere glæder jeg mig meget til at planlægge og bygge fundamentet, så vi kan skalere og være klar, når nye forretningsområder som fx brint og CO2 banker på. Sammen skal vi planlægge vores anlæg på en sådan måde, at vi får synergier fra metangassystemet samtidig med, at vi optimerer vores forretningsgange og vækster, siger Evidas nye CCO Henrik Jensen.

Henrik Jensen får også ansvaret for Evidas task force, der hjælper de 89 gaskommuner med deres varmeplanlægning, så udfasningen af naturgas kan ske så effektivt og smidigt som muligt for både gaskunder, kommuner og øvrige aktører.

Skalerbart selskab

Henrik Jensen skal også være med til at sikre et endnu stærkere Evida, der kan skaleres til fremtiden for både eksisterende og nye forretningsområder.

- Ved at byde Henrik velkommen i vores direktion, tager vi ansvar for selskabet og gassystemet på lang sigt. Vores organisation skal kunne skaleres, så vi har fundamentet klar til fx at bygge brint- og CO2-infrastruktur. Henrik har mange års erfaring fra energisektoren og med projektstyring samt indgåelse af kommercielle aftaler, som vi kan trække på inden for de nye grønne gasser. Jeg ser meget frem til samarbejdet, hvor vi sammen skal sikre et stærkere Evida, der kan skaleres til fremtiden for både vores eksisterende og nye forretningsområder, udtaler Evidas CEO Kim Søgård Bering Kristensen.

Peter Kristensen stopper i Evida

Strategi & udviklingsdirektør Peter Kristensen har i forbindelse med en reorganisering besluttet at stoppe i Evida.

- Peter har gennem flere år bidraget til Evidas udvikling og rykket selskabet fremad – særligt i forhold til nye grønne gasser. Hans stærke personlige og relationelle kompetencer har været med til at udvikle Evidas rolle inden for brint og CO2, og han har stor betydning for dér, hvor Evida står i dag. Jeg vil gerne takke Peter for hans store indsats gennem årene. Nu har vi brug for at gå ind i næste fase af omstillingen til nye forretningsområder. Peter overdrager derfor ansvaret til vores nye kommercielle direktør Henrik, og jeg ønsker Peter det bedste fremover, siger Kim Søgård Bering Kristensen.

Artiklen er en del af temaet Navnenyt.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079