23948sdkhjf

Danskernes gode sparevaner gavner energiforsyningen

Forbruget er reduceret, og i løbet af 2022 har danskerne øget deres besparelser. Det er konklusionen i Energistyrelsens løbende status på forsyningssituationen, der fremover vil blive offentliggjort månedligt

Danskernes spareindsats giver pote. 

Det ses i Energistyrelsens seneste forbrugstal, som viser, at reduktionen af el- og gasforbruget har været større i anden halvdel af 2022. Samlet set er danskernes el- og gasforbrug reduceret med henholdsvis 6 procent og 19 procent i forhold til normalforbruget.

Det oplyser Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

- Vores forsyningssituation er afhængig af, at vi holder fast i de gode sparevaner, så vi er rustet til næste vinter. Det gavner ikke kun pengepung og klima at spare på energien - det er afgørende for, at vi har energi nok til alle. Energiforsyningen er lige nu stabil på tværs af alle energikilder, og vi vurderer fortsat, at det ikke bliver nødvendigt at afbryde strøm- og gasforsyningen til forbrugerne i denne vinter. Vi må holde fast i de gode vaner, så vi ikke kommer i problemer, siger Martin Hansen, der er vicedirektør i Energistyrelsen.

Energistyrelsens seneste forbrugsoverblik viser, at reduktionen af el- og gasforbruget var større i anden halvdel af 2022. 

Konkret blev gasforbruget i 2022 reduceret med 19 procent i forhold til det normale. I december udgjorde reduktionen hele 22 procent i forhold til, hvad der normalt forbruges i december. Samme billede gør sig gældende for elforbruget, som i 2022 blev reduceret med 6 procent. For december var reduktionen 7 procent i forhold til det normale forbrug.

Hvor er el- og gasbesparelserne opnået?

  • Reduktionen i det samlede gasforbrug blev særligt drevet af konvertering væk fra gas i produktionserhvervene. 
  • Men husholdninger, kontorer og butikker havde også en væsentlig reduktion i deres gasforbrug på op imod 20 procent. Det svarer til over en tredjedel af den samlede reduktion gasforbruget i 2022.
  • Reduktionen i elforbruget blev drevet af husholdningerne, der har været gode til at spare på strømmen.

Kilde: Energistyrelsen

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094