23948sdkhjf

Vølund hev storordre i land med lobbyarbejde

Mod alle odds bliver det københavnske forbrændingsanlæg Amager Bakke nu til virkelighed. Vestjyske Babcock & Vilcox Vølund skal levere kedlerne.
Allerede i januar vandt Vølund milliardordren på Amager Bakke i en EU-licitation men efterfølgende var projektet millimeter fra at kuldsejle, fordi Københavns borgerrepræsentation ikke ville give en lånegaranti.

Nu er det ambitiøse projekt imidlertid gået gennem politikernes nåleøje, og hos Vølund tilskriver man blandt andet det et solidt stykke lobbyarbejde. Den vestjyske virksomhed har blandt andet haft god kontakt med finansminister Bjarne Corydon, der er valgt i Esbjerg.

- Bjarne Corydon har været en stor hjælp for os. Han sørgede for, at regeringen kom med en utvetydig melding, så der ikke var noget derfra, der kunne spænde ben for projektet, siger administrerende direktør hos Babcock & Vilcox Vølund, John Veje Olesen, til Børsen.

Ifølge avisen har Bjarne Corydon blandt andet koordineret regeringens holdning med miljøminister Ida Auken og dermed forsikret de berørte kommuner om, at der ikke var nogen miljømæssige hindringer for at gennemføre projektet.

Milliardprojektet løber op i beskæftigelse svarende til 4.600 mandeår. Hos Babcock & Vilcox Vølund vil man umiddelbart skulle ansætte 50 nye medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172